8 филма на Леонардо Ди Каприо с рейтинг над 8

През последните 20 години Лео няма слаб филм, ето най-силните

0 коментара Сподели:

Леонардо ди Каприо е Робърт де Ниро на своето поколение.

Неслучайно е започнал кино кариерата си именно рамо до рамо с великия актьор в оценения високо от критиците This Boy’s Life през далечната 1993 година

и точно Де Ниро запознава Ди Каприо с бъдещия му творчески партньор Мартин Скорсезе.

Само няколко години след това Лео получава номинация за „Оскар“ с What’s Eating Gilbert Grape, участва в култовия The Basketball Diaries, превръща се в секссимвол с Romeo + Juliet и в най-голямата боксофис сензация с Titanic. И това е само началото на кариерата му. Ето няколко от най-добрите му филми след това, всичките с рейтинг от над 8 в IMDB:

Blood Diamond

При излизането си тази военна драма с елементи на политически трилър не успява да впечатли особено нито критиците, нито публиката – пети в боксофиса и 63% в Rotten Tomatoes. Въпреки това с годините филмът натрупа фенове най-вече благодарение на феноменалната роля на Ди Каприо като търсещ изкупление търговец на оръжие. 

The Revenant 

В историята това ще остане като филма, за който Ди Каприо получи първия си „Оскар“ след дълга серия от пренебрегнати велики роли. Филмът раздели публиката на две – всички го гледаха, но само половината го харесаха. Въпреки това след масирани вълнения в социалните мрежи победата на Лео беше победа за цял един свят. От позицията на времето The Revenant е един прекрасно сниман филм за силата на човешкия дух – нито повече, нито по-малко.

Catch Me If You Can

Една от най-невероятните истински истории на всички времена, предадена на екран от един от най-великите разказвачи – Стивън Спилбърг. На първо гледане Catch Me If You Can не изненадва с нищо освен с това, колко елегантно минава от сцена в сцена. Феноменалното обаче е колко пъти можеш да го изгледаш, без да ти писне. Една от причините за това, разбира се, е Лео, който мами чаровно публиката, също като героя си фалшификатор/лекар/пилот. 

Виж повече: Какво знаем за новия филм на Тарантино досега

Shutter Island

В този обтягащ нервите до късане трилър Леонардо Ди Каприо е най-притеснителното нещо на екран в една доста конкурентна и откровено психопатска среда. Скорсезе е направил един яко напомпан трибют на Хичкок, но без черните като бездни очи на Лео във всяка сцена филмът щеше да е доста редови и жанров, макар и с уникално изведен финален туист. За съжаление това разваля малко удоволствието от следващи гледания, но пък Shutter Island е толкова разтърсващ, че и един път му е повече от достатъчно.

The Wolf of Wall Street

Веднага след като прочел книгата на истинския Вълк на Уолстрийт, Ди Каприо се обсебил от идеята да снима филм по нея. Всички му казвали, че е луд – прекалено много секс, прекалено много наркотици, прекалено много причини никой да не застане зад проекта. Въпреки това двамата със Скорсезе успяват не просто да го завършат – превръщат го в шедьовър. Тонът му е оценен като комедия на „Златните глобуси“, но пък кой може да спори – сцената с боя между Лео и Джона Хил е едно от най-смешните неща в историята на киното.

Виж повече: Най-добрите филми по действителен случай

Django Unchained

На хартия Django звучи като една от най-тъпите идеи за филм: робството в Америка, представено като спагети уестърн. Като краен продукт обаче това е един от най-забавните филми, правени някога: връх в екшън режисурата на Тарантино и сюжет, пълен с толкова нелепици, че просто няма как да го приемеш насериозно. А, и Ди Каприо е чудесен лош.

Inception

В този конкретен случай всеки друг А-лист актьор можеше да изиграе тази роля, без качеството на филма да се промени – толкова силна е визуалната страна на висококонцептуалния сай-фай хайст на Кристофър Нолън. Въпреки това именно благодарение на онзи мрачен финес, с който Лео подхожда към екранното си превъплъщение, Inception не е просто велик, той е съвършен. Плюс това благодарение на скоковете в различните нива на съня гледаш не един, а пет филма едновременно. Финалът му пък трябва да се преподава в кино училищата по цял свят. 

The Departed

Най-високата точка в колаборациите на Скорсезе и Ди Каприо, техният своеобразен Raging Bull. Мъките и терзанията на грешния Били Костиган – ченге под дълбоко прикритие в организацията на демоничен ирландски мафиотски бос, са всъщност една модерна притча за доброто и злото, за вечната битка между истината и лъжата, светлината и мрака. Без съмнение най-великата роля на Ди Каприо на всички времена.

Истината за човешките драми на големия екран.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *