Design Masters

Кои са хората, които се грижат за интериорния дизайн в любимите ни заведения

0 коментара Сподели:

Следващите редове са посветени на хората, които се грижат за интериорния дизайн в любимите ни заведения и градски пространства. Визията дава атмосфера и енергия на всяко едно място. За щастие в последните години имаме много положителни примери, които трябва да бъдат поощрени. Показваме ти някои от най-заслужилите с лицата им и тяхната работа, за да ги поздравиш, когато се разминавате по улиците, или пък да ги ангажираш за свой собствен проект.

FUNKT

Представяме ти любимото ни дизайн студио Funkt. Идеолозите Илиан, Лора, Мария, Валентин и техният мултифункционален екип са способни да превърнат всяка софийска бърлога в прекрасен бар. Доказателствата за това са много, но за да ни стигне мястото, ти изреждаме само част от тях – Фабрика Дъга, Космос, Спутник, Ракета Ракия Бар, Supa Star, Boom Burgers, + това, най-новия им проект Компанията и други.

Предполагам вече разпозна общите черти между техните проекти, нали? 

Лек индъстриал, цветен минимализъм, дървени мебели собствено производство и безброй нестандартни идеи. Комбинация, която печели симпатии и пълни заведения. Ако имаш удоволствието да живееш или работиш в някой от апартаментите или офисите, които те са проектирали, си истински щастливец. Името на Funkt се появява от функционалността, която е основен принцип в архитектурата и дизайна. 

PETAR MARINOV

Сигурно си спомняш средата на предното десетилетие и момента, в който се появиха заведения като Spaghetti Company, Motto и Spaghetti Kitchen, където се борехме за места и плакнехме окото. Един от виновниците за този дизайн бум беше Петър Маринов от Kumar Office, които промениха представата ни за визията на ресторантите в София. От тогава до сега той не е спирал да твори, като почерка му можеш да видиш в много от градските локации, като любимата ни Lavanda, One more Bar и прилежащата му градина,

By The Way София и лятната резиденция, гурме ресторантите Chefs и Chefs Live, Park Bar и много други.

Последните му проекти са ресторант „Кото“ и може би най-добрата галерия в София – Structura. Впечатление ни правят и нестандартните магазини Scandal и Lilia Flower Shop. Понеже Петър обича да ъпгрейдва, от новия сезон Кumaroffice става 5rstudio! Нямаме търпение да видим промяната.

NIKOLAY MARIO

Николай Марио е познато лице от нощния живот на София. Той е съосновател на Zoom Studio, благодарение на което навремето се появиха места като Ugo, Escape и Brasserie, които дадоха страхотен пример за дизайн на заведение. Оттогава минаха много години, през които той натрупа освен опит, визия и знания за функционалност, естествено прераснали в проекти като Farmers и Lime.

През 2015-а Zoom влиза за голям ремонт в Аудитория 272 на Софийския университет и превръща залата в истинско вдъхновение за учащите се там.

Във времето покрай сериозните поръчки на цели сгради и промишлени помещения интериорът остава само повече като забавление. В момента Ники се е концентрирал в архитектурата на Hiend дизайн, който разписва като проекти на новия си бранд NiMa.

POLINA GEORGIEVA

Полина Георгиева е партньор в дизайнерско студио SKABRIN, добре познато с десетки харизматични заведения както в София, така и по морето. Някои от които са добре познатите Short Cut, Verano, Resto Del Verano, Green Life, Skabrin Beach и други. Фирмата стартира още през 1991 г. като производител на мебели.

По-късно разширяват дейността си с дизайн на интериори и екстериори и цялостната им реализация. 

Последните няколко години Skabrin Design се реализира в сферата на строителството, като добър пример за това е наскоро завършеният бутиков комплекс в полите на Витоша Hacienda Residence. Рустик дизайн, с афро моти- ви, изключително богата на детайли и ръчни стенописи, сградата е създадена, за да радва и спомага за хармоничен живот на новодомците.

VENETA NIKOLOVA

Ако в последните няколко месеца си се разхождал около Малките пет кьошета, със сигурност си забелязал прекрасния фризьорски салон Balkan Barber на ул. „Преспа“ 7. Заслугата за дизайна е изця- ло на Венета Николова – интериорен дизайнер по образование, естет по призвание и отдадена на детайла по душа. Всичко това се вижда в работата ѝ в малкото и изключително функционално пространство. Вкарвайки своята женска енергия в това място, тя придава топлота в минималистичния скандинавски дизайн. Стил, който улавяме и в популярния копроект на LOFT 9B през 2015-а. Един от най-шерваните домове в медии като Vogue.

В библията за архитекти Аrchilovers пък печели Best Project за 2015 година.

В момента Венета работи за Kamenitza Hill, новия мултифункционален жилищен комплекс на Пловдив. Под тепетата тя има и проект с работно име Tea House, който ни пленява с максимално изчистен ориенталски дизайн.

Виж кои са спалните, които няма как да не ти препоръчаме.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *