В София през уикенда: 23 – 25 ноември

Студът не може да изплаши истинския градски човек

0 коментара Сподели:

Въпреки лошото време през седмицата прогнозата за уикенда вещае парти часове и вълнения из центъра на София по всяко време на денонощието. Консултирахме се със специалистите и се оказва, че стоенето вкъщи през почивните дни е крайно непрепоръчително. По това време на годината любимата ни столица пращи от живот и на кого му се остава вкъщи, когато има толкова много събития, които очакват нашето присъствие. Приготвили сме ти този път не 5, а цели 10 събития, защото София не се страхува от ниските температури.

СЪБОТНО ЙОГА АТЕЛИЕ: ТРАНСФОРМАЦИЯ

Събота, 15 часа, Generator

Уверени, че това е сезонът на вътрешните открития и промяната, която идва от душите ни, тази събота ще сме на йога ателие, на което ще почерпим опит от трима професионалисти – Биляна Савова, Теодора Рачева – Деви и Нели Леви – Майтрей. Ще можете да присъствате на три модула с дискусия с продължителност под 1 час всеки, както и на йога и медитация. Какво по-хубаво след цяла седмица усилен труд в офис един съботен следобед в грижа за себе си.

ВАН ГОГ: ПРЕД ПОРТИТЕ НА ВЕЧНОСТТА

Събота, 20:30 часа, НДК

Една силна селекция на събития няма как да мине без една отлична филмова прожекция. Този уикенд сме се спрели на екранизация, посветена на ярка и забележителна личност. За всички киномани – в събота ще можете да разберете как Уилиям Дефо се превъплъщава във Ван Гог – любим художник, малко луд и напълно брилянтен, който никога няма да бъде забравен.

THEODOSII SPASSOV & IVAN SHOPOV PRESENT INFUSION: THE ALBUM

Събота, 20 часа, Пространство 108

Това е събитие, което очакваме от много време, и гордо посвещаваме съботната си вечер на тази смела колаборация, която ще представи най-новия си албум пред нас. Всичките 10 трака ще бъдат изсвирени, а ние ще можем да се потопим в това музикално преживяване, което е способно да ни отведе много надалеч. Освен това ще можем да се насладим на специално създадена за събитието визуална среда, дело на Лора Шопова, и като цяло не си представяме по-продуктивна вечер от тази.

БИЛКИ & МАГИЯ 2: ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ТАЙНИТЕ НА ОКУЛТНАТА БОТАНИКА

Събота, 17 часа, Далет – Център за опоЗнание

Уикендът не е само за вълнуващи купони до зори, въпреки че са ни голяма страст. Тази събота ни се иска да научим нещо ново от втората лекция от цикъла „Билки & Магия“. Ще научим нещо повече за три растения, през чиято мистерия ще ни преведе Лора, която от години изследва света на природната магия и окултната ботаника. Лекцията определено ще си заслужава присъствието.

ФАЗА. Х ТАКТ | Shifted, VID, Filip Xavi

Събота, 22 часа, НДК

Още едно дългоочаквано събитие и съботата определено е обещаваща. Този уикенд две от нашите любими концепции се събират под един покрив и обещават звукът дълго да отеква в ушите ни.

ДА СЪБЕРЕМ 2019 НОВИ КНИГИ ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

Неделя, 10 часа, читАлнЯта

Една вълнуваща инициатива за любителите на книги. Предизвикателството е да се съберат 2019 нови книги за библиотеките, преди да е започнала новата година. Всеки ден до края на годината можеш да оставяш книги, които не желаеш за стоят безцелно в дома ти, а предпочиташ да ги споделиш с други четящи хора. Можеш да посетиш Читалнята всеки ден от 10 до 22 часа и при даряване на книга в добро състояние ще получиш безплатна читателска карта и специален книгоразделител от Simetro Books. Заслужава си!

THE SUNDAY BUNCH W/ROBIN ORDELL, STEFAN ALEXANDROV, GENTLE DUB

Събота, 14 часа, Зала за събития ,,В парка‘‘

Неделно се наспиваме добре, за да възстановим силите си за още нещо вълнуващо, което ще продължи цял ден и ще ни накара да забравим, че на другия ден сме на работа. Виновниците и този път са ясни, а повече за събитието можеш да прочетеш тук.

МАРИЯ МАГДАЛЕНА

Неделя, 15:30 часа, НДК

Вълнуваща екранизация, посветена на личността на Мария Магдалена, която сама по себе си е забулена в мъгла. Австро-великобританската колаборация е способна да ни изкара от леглата в неделния следобед, а превъплъщението на Хоакин Финикс в ролята на Иисус е повече от любопитна.

МЪГЛА// бетон и amek

Неделя, 17 часа, Фабрика Автономия

Двете любими крюта Бетон и Amekсе събират за поредния си традиционен ембиънт маратон. За неделното ни добро настроение ще се погрижат и техните специални гости, които остават в тайна до началото на събитието. А мястото е обичайното – Фабрика Автономия.

АЗИАТСКИ СЛЕДОБЕДИ: КИМОНАТА – МИНАЛО И СЪВРЕМИЕ

Неделя, 14:30, Зала 21

Има толкова много неща, които не знаем за пленяващата японска култура, и ето че тази неделя ще можем да разберем повече за тайните на красивата дреха. А те са много.

5 филма в Дом на киното, които ще ти сгреят душата

Черен петък ли? Къде?

Последвай нашата инстаграм страница за още всекидневно вдъхновение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *