Jemeson представя: Пет френски филма, които си заслужават

Изкуство в кадър

0 коментара Сподели:

Ако ти е дошло до гуша от холувидска баналност, толкова, колкото ти писва от работа в петък – пет часа, добър начин да поемеш глътка чист въздух е като си пуснеш френско кино. Приятно е като пресен кроасан с масло рано сутрин,

езикът е музика за ушите и винаги… винаги е красиво.

See You Up There 
Au revoir là-haut (2017)

Безкрайно естетски военен филм, който показва Първата световна война чрез приятелството на двама войници – единият симпатичен и на пръв поглед обикновен, а другият – абсолютен ексцентрик, чийто живот се обръща на 180 градуса след злополука на фронта. Маски, глава на кон и военни паметници в центъра на случката.

Love Me If You Dare 
Jeux d'enfants (2003)

Френските любовни истории не са като другите. Тази започва с осемгодишните Жулиен и Софи, чиято игра на предизвикателства ги докарва от една до друга пакост. Животът по-късно ги разпръсква, но само за да се срещнат отново “като големи” и тестват докъде може да ги докара някогашната им любима игра.

Виж още: 5 яки неща за гледане по Netflix

The Intouchables
Intouchables (2011)

Ако твърдите, че не плачете на филми – предизвиквам ви да изгледате този. Филип е аристократ, прикован към инвалидна количка, който наема Дрис да се грижи за него. Двамата имат социална пропаст помежду си, но сякаш благодарение именно на нея успяват да развият взаимоотношение като никое друго досега.

Виж още: Трейлърът на руския сериал "Чернобил", който разгневи интернет

Heartbreaker
L'arnacoeur (2010)

Гледаме този филм и си мислим как Ванеса Паради никога няма да остарее и завинаги ще бъде в топ 3 на любимите ни французойки. Историята няма да промени живота ви, но пък е интересна – Алекс и сестра му “работят” разрушаване на връзки и са наети от богат мъж да предотвратят сватбата на дъщеря му. За да се случи това… имат седмица. 

Life In Pink 
La Vie en rose (2007)

С ролята на Едит Пиаф в този биографичен филм за певицата Марион Котияр печели „Оскар“ за женска рокля, като още по-интересното е, че това е първият път, в който такъв е даден за роля, изпълнена на френски. Историята на свой ред нелинейно разказва ключови събития в живота на Пиаф.

Jameson преставя още: 5 филма с… басейн в каста

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *