Направи си сам: такоси за вечеря

Вкъщи също можеш да приготвиш лесно вкусна и красива храна

0 коментара Сподели:

Най-хубавото на красивите чинии, които всички виждаме в Инстаграм е, че вдъхновяват. Цветни ястия, свежи продукти – чинията на Инстаграм потребителя приканва към едно – да консумираш храна, която е вкусна и полезна, а ако е и бърза – какво по-добро от това. Харесванията на снимките са само бонус към преживяването, а и честно казано – дори да си направиш пълноценна вечеря само за да събереш лайкове, пак си струва, защото вечерята си остава пълноценна, без значение дали я снимаш, или не.

Тотален фаворит за трапезата на модерното фуди, което няма време да готви бавни блюда в промеждутъците между работа, спорт и партита, са такосите.

Те се приготвят бързо, вкусни са, всеки път могат да бъдат различни, а освен това изглеждат супер на снимка. Още един бонус е, че такосите всъщност могат да бъдат нещо като здравословен джънк стига да използваш такива продукти за приготвянето им, без да се лишаваш от кроманьонското удоволствие да се храниш с ръце.

Виж още: 5 азиатски храни, които ще подсилят Instagram екзотиката ти

За да си приготвиш пъстри такоси със зеленчуци, които със сигурност ще грабнат окото на всеки, на когото ги сервираш, са ти необходими само няколко леснодостъпни съставки. Разбира се, на първо място са зеленчуците, като за цветна чиния идеални герои са добре узрялото авокадо, червената чушка, царевицата и боба. Още багри към чинията добавят пресният босилек, червеният лук и доматът. Чушките, доматите и лукът са идеални за салца, а за още вкус към нея може да се добави чесън плюс сок от лайм. Ако не си веган, в плънката може да добавиш и 100 г. настърган чедър.

Ако искаш да поразнообразиш чинията си и да изненадаш и гости, и Инстаграм последователи с не толкова типични такос, може да опиташ пикантен с печен карфиол. Ако се чувстваш напреднал в кулинарията и имаш повече време, може да приготвиш тортилите самостоятелно, за да не купуваш от магазина. За тях са ти необходими пшенично брашно, сол, слънчогледово олио и бакпулвер. С печения карфиол пък идеално си подхождат червено зеле и репички, така че можеш да ги използваш за плънката.

Оризовите кори са интересен вариант за по-разчупен такос. Няма нужда да казваме, че изглеждат атрактивно и че да виждаш какво има в завитото рулце придава съвсем различен облик на чинията. За да станат меки, оризовите кори трябва да се потопят за кратко в студена вода. 20 секунди са напълно достатъчни, а след това просто трябва да ги поставиш върху дървена повърхност и да ги завиеш, пълни със зеленчуци (моркови, целина, зеле, репички, чушки – всички са добра идея). Интересна добавка към зеленчуковите рулца с оризови кори е фъстъченото масло. Такова можеш да си приготвиш лесно, ако имаш блендер – просто слагаш около 300 г. обелени фъстъци, заливаш с олио и смилаш до гладка консистенция.

Виж още: Перфектни снимки на храна за Instagram

Тези и още кулинарни предложения ще откриеш с пълни рецепти в летния брой на списание BILLA Кулинариум – най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г. Освен тях в него ще намериш и талони за продукти, които може да закупиш в магазини BILLA с отстъпка. А кулинарната обиколка на вкусния свят вече е само на по-малко от един лев разстояние – списанието можеш да закупиш само за 0,99лв. с BILLA Card. 

Още редица вкусни и красиви ястия, показани в над 300 видеа, можеш да намериш в мобилното приложение BILLA Кулинариум (тук за android и тук за iOS).

Всяко от тях крие търсената магия за небцето и трапезата на съвременните фудита. Ние вече не само си набелязахме, но и пробвахме няколко (освен такосите, разбира се), от които са супата с авокадо, спанак, фъстъци и сусам, тиквички с къри, рибни кюфтенца със зеленчуци на грил и сладкото изкушение в лицето на ягодовото тирамису. 

Любовта минава през стомаха (и през Instagram)

Какво още може да те вдъхнови?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *