Ура за LAM’ON и техния екологичен стартъп

Ето кой е българският победител в международния конкурс за социално предприемачество Chivas Venture 2018

0 коментара Сподели:

За пета поредна година международният конкурс на Chivas Venture за социално предприемачество събра на едно място идеите на младите предприемачи.  Това, което отличи най-смелите стартъп решения сред всички проекти, беше именно широко разстланият им хоризонт, чиито граници не покриват само местното равнище, а достигат до целия свят.

Разбира се, такива идеи, показващи пътя към доброто за човечеството, заслужават да бъдат подкрепени и Chivas Venture застава зад тях с огромното желание да ги превърне в реалност.

Именно защото те движат вятъра на промяната в правилната посока, най-добрите проекти ще бъдат наградени с общата сума от 1 млн. щ.д.

И тази година в надпреварата сили премериха много красиви идеи и изборът на журито съвсем не бе лека задача. Все пак на специалното събитие  в София бяха представени четиримата финалисти – METEO.ROCKS, LAM'ON, INITIATIVE FOR SOCIAL EMPOWERMENT (ISE) и HYPERFOLD, и след като едни от най-успешните социални предприемачи, представители на бизнеса и избрани гости аплодираха креативните стартъп решения на LAM’ON, техният проект единодушно бе  избран да представи страната ни на международно ниво.

През март LAM’ON заедно с всички глобални финалисти ще отпътуват към Великобритания, за да участват в акселераторска програма в Лондон. Тя ще се проведе в партньорство с The Conduit –дом на новаторска общност от хора със страст към социалната промяна. Веднага след това предстои още един етап от надпреварата, в който всеки ще може да подкрепи своя фаворит чрез онлайн гласуване, а ние искрено се надяваме, че нашите хора и проектът им ще бъдат оценени подобаващо.

Анджела Иванова,  Гергана Станчева и д-р Филип Ублеков са хората, които стоят зад иновативния стартъп LAM’ONи креативните умове, които създадоха революционно биоразградимо фолио, предназначено за различни принт издания.

То има всички качества напълно да замени досегашното пластмасово и негодно за рециклиране фолио, което за ужас на всички нас остава в природата около век. Продуктът, който са създали тримата съдружници от LAM'ON, е изработен от възобновяеми източници, чийто лепилен слой е специално разработен за нуждите на печата, напълно нетоксичен е и не отделя вредни емисии, а ние най-чистосърдечно се гордеем с тяхната добра идея и им стискаме палци и на онлайн гласуването.

Именно на него ще бъде разпределена и първата част от наградния фонд – 100 000 долара, измежду шестте проекта, получили най-висока подкрепа. Стартъпът с най-много гласове  ще грабне 50 000 долара, а следващите пет – по 10 000 долара. Глобалният финал на конкурса е в Амстердам през май, където ще бъде разпределена и останалата част 900 000 щ.д. Желаем успех на всички участници, надяваме се хората като тях да бъдат все повече и наистина – нека най-добрият да спечели!

А кой ще носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти

Гласувай за наградите на Go Guide и спечели супер награди

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профилът ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *