Високоартистични намеси в градска среда

MOUSE е дамата, която грабнa спрейовете в проекта Граффопост

0 коментара Сподели:

Mihaela Draganova

Започваме възможно най-директно и ще го караме направо. В следващите редове ще стане дума за изкуство или, за да бъдем максимално точни – за връзката между изкуството и природата. Има едни хора, които не престават да я подсилват и да затвърждават съществуването ѝ, и точно върху тях ще хвърлим фокуса си. Става дума за Граффопост – един прекрасен проект на VISIONARY, в сърцето на който намират своето уютно място доста талантливи графити артисти, а само при наличието на тяхното присъствие трафопостовете ще се превърнат в същински арт обекти. 

Целта на организаторите е да представят столицата като пространство за творчески изяви и тази така добра идея им се получава доста добре, защото успешно затвърждават София като град, подкрепящ и ценящ съвременната стенописна сцена и легалните артистични намеси върху стени от публичните пространства. Найс!

В изкуството разделението мъже/жени не съществува и участието на Виктория Георгиева, позната под артистичното име MOUSE, е доказателство за това.

Дамата е доказал се в сферата на живописта, илюстрацията и инсталацията визуален артист и един от утвърдените художници на съвременната стенопис в България. Освен че участва в редица проекти, фестивали и колективни изложби на родна почва и в чужбина, Виктория е и съосновател на творческите формации SUNSHINERS и FAMOS.Нейните творения в публичните пространства присъстват из цяла България – Добрич, Велико Търново, Плевен, София, Пазарджик…

Неслучайно Граффопост vol.6 се доверява на таланта ѝ и решава да разшири периметъра на красотата и влиянието му, а всички ние може да се потопим в тях в периода 10 – 14 септември.

Локацията на арт събитието е в центъра на София, зад гърба на паметника „Св. София“, точно на изхода на метростанция „Сердика“. Дедлайнът на проекта е 14 септември, всички са поканени да потопят очи в трансформацията в графа съвременно градско изкуство, а след 18:00 часа се местим директно в CUSH BAR, където ни очаква кратка презентация на артиста. Ще се срещнем някъде по трасето.

А сега прочети за изкуството, което преживява София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *