5 събития за след работа: 7 – 11 януари

Ивановден ни посреща в седмицата, виж какво още те очаква

0 коментара Сподели:

Вече си взел глътка въздух след интензивните коледно-новогодишни партита и запои и влизаш в работното ежедневие. Няма място за притеснение, социалните контакти няма да ти липсват и през студените делници. Приготвили сме ти най-свежите събития за втората седмица от годината, за да ти върви така и идните 12 месеца.

ФЕСТИВАН 2019 – СОФИЯ

Понеделник, All day, списък на локациите в събитието

За начало на седмицата сме поканени на общософийско празнуване по повод всички именици, любимите Ивановци. Както се казва, където и да идеш, няма да сбъркаш. Понеделнишките трепети за забавление ще ни разведат из столичните барове, носещи празнична атмосфера, познати усмихнати муцуни и много готина музика. Не се плаши от идния работен ден, ще ни намериш на обиколка през Bar Amok, GABA Bar, бар ПЕТЪК, Стадион ЮНАК и Mixtape 5.

IVAN & LORA SHOPOVA PRESENT: FOLKWIRES LIVE

Понеделник, 22 часа, Bar Amok

По повод празника задължителна спирка ни е Bar Amok. Там Иван Шопов ще ни представи проекта си Folkwires, а до него ще бъде Лора Шопова, творяща в областта на новите медии. Аудио-визуалното дуо посвещава своето пътешествие на неочакваната среща на нашите мистични и свещени геометрии с авангардния звук на аналоговата модуларна система.

МОИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА – ИЗЛОЖБА НА АНТОАН БОЖИНОВ

Вторник, 19 часа, Gallery Synthesis

Фотографиите на Антоан Божинов са показвани в над сто международни изложби, а сега и в галерия „Синтезис“. Изложбата е провокация да допълним и запълним социалния пъзел на изминалите години. Ще видиш емблематичните серии на Антоан Божинов, заснети в периода 1985 – 1991 г.: „Социалните домове в България“, „Щастливците“, „Маските на сина ми“, „Москва – неуспешният преврат“. Представянето на автора е част от тематичния модул „Имена в българската фотография“ с още значими автори от историята на българската фотография – арх. Николай Попов, Йордан Йорданов – Юри, Гаро Кешишян и Соня Станкова.

ПРОМЕНЯНЕ – ПРЕДПРЕМИЕРА

Сряда, 19.30 часа, Нов театър – НДК

Освен че това е първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, това е и един от първите театрални спектакли в Европа с добавена реалност. Поканен си интерактивно да участваш в процеса на сцената чрез елементи от добавена реалност и 3D Mapping дори през личния ти смартфон, ако пожелаеш. Темата на постановката пък е личният свят на актрисата по думите на самата нея – “Едно безусловно, безапелационно, спонтанно, съкровено разкриване на Човека, Жената, Майката и Професионалиста с призвание, които седят зад прозвището Актриса.”

BOSSA NOVA

Сряда, 20.15 часа, KICK’s

Средата на седмицата ще посрещнем в KICK’s с тропическите хармонии на бразилската боса нова. Павел Терзийски – глас, Александър Даниел – ударни, Михаил Вл. Йосифов – китара, ще ни потопят в композициите от Антонио Карлос Жобим, Луиз Бонфа, Жоао Жилберто и текстовете на Винисиус де Мораес. Температурите ще са гарантирано високи, което със сигурност ще успее да ни пренесе някъде в далечна Бразилия.

Виж кои са най-добрите фотографи за 2018.

И най-готините сериали, които да гледаш през януари.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *