5 Sci Fi къси ленти за размисъл

Момчетата от Кинематограф направиха селекция на Sci Fi заглавията, които ще сложат на масата някои притеснителни сценарии за бъдещето ни

0 коментара Сподели:

Бъдещето на човечеството и въобще на света, такъв, какъвто го познаваме днес е мисъл, която занимава ума на хората откакто свят светува. Именно затова момчетата от Кинематограф подбраха тези Sci Fi ленти, които предлагат няколко възможни (или пък не) сценарии. Два фантастични филма попадат и в следващото издание на Кинематограф LIVE, а за подбора този път момчетата споделят следното: "И тази седмица ще я запомните с разностранна селекция, която ще ви покаже толкова различни и интересни гледни точки. Подготвили сме два фантастични филма, единият разтърсваща комедия за нелепа ситуация между двойка, отишла на преглед с машина, визуализираща спомените им. Втория sci fi пък е с доста по-тъмен и напрегнат сюжет. Докъде ще стигне изкуственият интелект? Ще чуете изповедта на една жена на име Farrah. И още…"

SIGHT

Гледай филма със субтитри на български.
Тази седмица сме ви приготвили пет футуристични сценария, които са реално възможни в бъдещето. Започваме с най-близкия, в който телефонните приложения са превзели света. Телефоните са вградени в главите ни. Нещо, което преди десетина години щеше да е глупаво да кажем, но днес въобще не изглежда нелепо, когато го виждаме в Sight.

PLURALITY

Гледай филма със субтитри на български.
Ако почакаме още малко, технологиите ще се развият дотам, че не само телефоните ще бъдат интуитивни, а всичко, което ни заобикаля. Представете си, че който и да е предмет около вас ще знае, че сте го докоснали. Сега си представете, че и полицията го знае. Когато прекалено много информация попадне в грешни ръце се получава дистопията на Plurality.

КРОНОС

Гледай филма със субтитри на български.
Стигнахме до проекта Кронос. Учени се занимават да правят мощни компютри, копиращи човешкия мозък. Толкова дръпват, че се стига дотам просто да използват готов човешки биокомпютър (плеснали са един мозък в хардуера). А кой ли може да си позволи това? Ами НАСА. Защото "звездите не са за хората. Поне не за човек 1.0" – Сър Артър Кларк

TRUE SKIN

Гледай филма със субтитри на български.
След като вече можем да си вадим мозъците, значи още по-лесно е да си извадиш някоя друга част. Която и да е друга част, всъщност. И няма да ти е тъпо, защото ще я замениш с по-готина, технологична, издръжлива и светеща. 100% естествени хора са дискриминирани, защото по някое време ще изгният и ще се разпаднат. True Skin ни оставя на крачка от безсмъртието.

NOON

Гледай филма със субтитри на български.
Последният сценарий за жалост е най-вероятният. В Noon, който се надявам да се развие като пълнометражен филм, хората са направили една гигантска тъпотия, която в крайна сметка води до апокалипсис. И вместо да се обединят, застанали лице в лице с катастрофата, хората се разделят на северни и южни. И си продължаваме по същия идиотски начин.

Виж и селекцията от 5 впечатляващи късометражни анимации.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *