СВЕТИ НЕ-ВАЛЕНТИН

Или кои са най-големите грешки, които не бива да допускаш на Празника на влюбените

0 коментара Сподели:

Свети Валентин е страхотен празник – целият свят е в романтично настроение, хората са добри, мъжете са джентълмени, а жените приказни принцеси… но за съжаление това е само по филмите. В реалния свят Празникът на влюбените всъщност е маркетингов трик, който поставя всяка една връзка на ужасно изпитание с целия натиск да си изкараш страхотно точно на тази дата. Един вид всички като под команда трябва да започнем да се обичаме масово – без значение колко много спънки и променливи са намесени. Това поставя жените и особено мъжете под огромно напрежение, което често избива и превръща 14 февруари вместо в световния ден на романтиката, в нещо, напомнящо клането на Свети Валентин.

В интерес на истината повечето хора сами попадат в капана на празника, затова има няколко основни положения, които една двойка е добре да избягва, за да са заедно и на следващия Свети Валентин. Първото най-важно нещо е планирането – където и да решиш да прекараш празника, трябва да направиш бързо и отрано избора си, с други думи, ако го чуваш от нас сега, вече си закъснял. Все пак това е един от дните, които хранят годината, така че всяко заведение със статут над денонощна шкембеджийница ще сложи табелка резерве даже върху изтривалката си.

От правилния избор на локация зависи дали вечерта ще завърши със секс или с мрънкане.

А като стана дума за секс – много двойки си измислят нещо специално в леглото за Свети Валентин, което слага допълнително напрежение в и без това сложния ден. Опитът е показал, че спокойствието прави секса по-добър, с много малки изключения, така че навлизайте в неразучени еротични територии внимателно и на собствен риск.

Вторият много важен момент за Свети Валентин са подаръците, които двамата влюбени си разменят. Едната от фаталните грешки е изхвърлянето – няма нужда от букет от 101 рози, ако после ще вечеряте консерви с копърка, както няма нужда от колие, ако ще е с камъчета от пазара. Понеже в Деня на влюбените клишетата те дебнат отвсякъде, много важно също е евтините подаръци да не включват сърчица, да не са направени от плюш и да не са бельо. Не че нещо, ама това е еквивалентът на книга за рожден ден и чорапи за Коледа – издава, че си пазарувал в последната минута без никакво мозъчно напрежение. Често на двойките им хрумва гениалната идея да си направят сами подаръци. На първо четене това звучи като романтичен жест, но всъщност самоделните валентинки са като самоделните бомби – има огромен риск да ти гръмнат в лицето. Освен ако и двамата не сте полупрофесионалисти в ръкоделията, крайният резултат ще е нещо грозно, от което нямаш нужда, и ще се наложи цяла нощ да играеш за „Оскар” колко много ти харесва някоя ужасна уродливост.

Много важен детайл е да не позволиш да попаднеш в масовата светивалентинска истерия – за целта избягвай медиите, защото там програмата е ясна: за милионен път ще чуеш историята на празника и ще научиш увлекателна информация като например къде се е провела най-масовата целувка в света. Голям праз. Също така социалните мрежи ще зажужат със снимки на гаджета, пожелания и романтични поздрави с тракове на Кени Джи, че и по-зле. Не се поддавай на импулса да станеш един от всички.

Ако много искаш да кажеш на някого, че го обичаш – винаги е по-добре да напишеш нещо от сърце, дори да е напълно неграмотно, отколкото да постнеш на стената му някоя тъпотия от рода на „В деня, във който те видях, Купидон в сърцето ми хвърли прах”.

В резултат на всички тези негативи някои хора решават да се отрекат от празника и да се обявят за българи с думите „Аз празнувам Трифон Зарезан”. Това е по-голямо клише от херувимче, седнало на розово облаче, обгърнато със сърчице, така че направи услуга на всички, като ни спестиш позьорския патриотизъм.

Истински запомнящите се моменти в живота са неочакваните тръпки, а дори и най-романтичната вечеря на свещи не е сред тях. Затова, ако искате да направите нещо наистина интересно на този 14-и, пробвайте да счупите клишето. Една нелоша идея е да отидете там, където никой не ходи – примерно на някой странен спорт: боулинг, кърлинг, спортна стрелба – при всички случаи ще има екшън и емоции и може би незабравима история. Или пък просто се скрийте от света – отидете на екскурзия в непознат град, по възможност някъде извън страната, или изключете телефоните и се отдайте на една вечер вкъщи.

Поднесена по правилния начин тенджера с паста има ефекта на черен хайвер, ако е с любимия човек,

а все пак какво по-добро място за романтика от хола на една крачка от леглото? Ако все пак искате да сте навън – направете възстановка на първата си среща. Това винаги работи и освен че ще сложи ретроспекция на връзката ви, ще върне старата тръпка и спомени – пък и е доста по-забавно от усмивки през масата в някой спрял ресторант. А, и спокойно можете да замените букета от рози с кутия шоколад – хем чупи клишето, хем вдига нивото на ендорфина и един вид е щастие в насипен вид.

Най-важното обаче е, вместо да се докарате до лудост в напъни да прекарате съвършения Свети Валентин, да не забравяте да посрещате празника на влюбените на всички останали дни в годината – връзката не е кактус и не може да оцелее, ако я поливаш с романтика само веднъж на 365 дни.

А ако още не си се ориентирал правилно, виж десетте най-добри професии, представителки на които да си хванеш за гадже.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *