10 ПРИЧИНИ ДА СИ СИНГЪЛ, КОГАТО СИ НАД 30

На 30 не е толкова страшно, колкото сте си представяли десетилетие по-рано

0 коментара Сподели:

Тъкмо си минал младежките ти години, когато експериментираш с всичко и всеки, и вече знаеш какво искаш. Знаеш какво се случва с живота ти (или поне така ти се иска да мислиш), имаш човек до себе си. Обаче се разделяте. Няма място за тъга, защото подбрахме 10 причини, които да те накарат да се чувстваш по-добре сам, отколкото с някого, с когото имате неясно бъдеще.

 

ЦЕЛИЯТ ГАРДЕРОБ Е ТВОЙ.

Най-накрая имаш място за всички рокли, блузи, тениски, палта в гардероба. Рафтовете не са заети от глупости, които твоята половинка толкова много цени и „как ще ги хвърляш, ами ако потрябва.“. За мъжете пък е малка победа, че шкафчето в банята е оборудвано само с препарати, за които знаят точното приложение.

 

САМ ИЗБИРАШ ОБЗАВЕЖДАНЕТО.

Когато си на 30 се очаква да не живееш с родителите си, а да си на твое място, било то под наем, ипотекиран апартамент в Дървеница или наследствена къща. И когато не живееш с половинка, може да избереш пердетата, дивана, печката, телевизора и каквото още се сетиш. Също така може да направиш генералния избор дали въобще да купуваш пуф или да инвестираш в наистина удобен фотьойл (мебелировка, която много повече отива на апартамент на сингъл в 30-те си години).

 

ПЕСТИШ ПАРИ ОТ ГЛУПАВИ ПРАЗНИЦИ.

Рожден ден, Свети Валентин, имен ден. Толкова много възможности да бъдеш оригинален в тези до болка меркантилизирани дни, че сега се чувстваш облекчен от липсата на нужда да търчиш от магазин в магазин или да ровиш Pinterest до безсъние за нещо готино DIY (няколко полезни сайта, ако все пак решиш да правиш подаръци).

 

НЯМА ДОСАДНИ СЪБИРАНИЯ С РОДИТЕЛИ.

Когато си сингъл не пестиш само пари, а и нерви. Повечето от нас смятат родителите на бившите си за странни и винаги са избягвали да останат насаме в една стая с тях. Сега досадните вечери са в историята и може спокойно да поддържаш себе си така, както на теб ти харесва, а не както би трябвало нейните/неговите родители да те видят, за да те одобрят.

 

МОЖЕ ДА РАБОТИШ, КЪДЕТО ПОЖЕЛАЕШ.

Един от плюсовете на днешното време е, че сме част от глобален свят без граници и живеем в държава-членка на ЕС. Когато си с тройка отпред във възрастта, се предполага че имаш достатъчно опит, за да пробваш уменията си навън. Без да има човек до теб по-лесно се взима решение за емиграция, обмен, стаж (ако още имаш нерви за такъв) или директно да нахвърляш пет блузи в куфара и да летиш за нова дестинация, където те чакат с договор (поне толкова лесно изглежда по филмите).

 

НЕ СИ НА 20.

Звучи глупаво и наивно на пръв поглед, но годините на експериментиране вече ги няма. Отмина онзи период, в който не знаеше какво искаш и какво се случва в главата ти, с тялото ти, с живота ти и какво е бъдещето. Живееше само ден за ден. Сега си с по-улегнало и рационално мислене. Не че казваме да спреш да лудуваш – партитата чакат точно хора като теб, сингъл и щастливи от това.

 

ЗНАЕШ КАКВО ИСКАШ В СЕКСА.

Отделяме специална точка тук, защото си преминал глупавите занимавки с хора, които също като теб не знаят какво се случва. Вече си на 30 и нагоре и знаеш точно какво искаш, как го искаш и от кого го искаш.

 

ИЗБИРАШ ВСИЧКИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ.

Вече си в разцвета на силите си, имаш достатъчно увереност, достатъчно умения и точно толкова акъл, че да не ти пука, когато трябва да разкараш досадници от живота си. От Facebook е лесно – Unfriend/Block. Но когато се събирате навън на по бира или коктейл или кафе, може спокойно да кажеш на някого да млъкне и да „става и да са маха“ (да използваме и ние модерен лаф). Zero fucks given.

 

ГЛЕДАШ ЛЮБИМИТЕ СЕРИАЛИ, КОГАТО ТИ ИСКАШ.

Защото на колкото и да станеш, винаги се съобразяваш с половинката ти, когато идва новият епизод на How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, New Girl, The Newsroom и т.н. Едната вечер тя е уморена, другата вечер той е избрал да бъде с приятели навън. Fuck it. Гледай ги колкото си искаш в три през нощта, никой няма да те съди.

 

ИЗЛИЗАШ НА НЕАНГАЖИРАЩИ СРЕЩИ, КОИТО ОСВОБОЖДАВАТ СТРЕСА.

Най-хубавото нещо, когато си сингъл (на колкото и да си) е, че срещаш много нови хора. Излизате на вечеря, на брънч, в любим клуб, понякога срещата приключва с щастлива задоволна усмивка в чуждо легло, а понякога със скришно измъкване от непознат апартамент (и задължителната мисъл „толкова много ли изпих“). И това е най-готиното. Толкова много възможности са пред теб, излез и ги оползотвори!

 

А ако си на друга вълна н живота си, виж класацията ни коя година от 20-те е най-добрата и виж къде се намираш ти

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *