10-те филма, в които най-често се превръща една връзка

Какъв филм е връзката ти? Прочети по-надолу

0 коментара Сподели:

Всеки има чувството, че филмът, в който живее, е уникален, но както опитът е показал, няма история, която да не се е случвала досега, нито такава, която да не се случи никога повече. И понеже „Красавицата и звярът”, „Ромео и Жулиета” и „Пепеляшка” вече са се поизтъркали – ето няколко съвременни истории, в които може да припознаете връзката си:

„ТЯ” или ВИРТУАЛНА ВРЪЗКА

Въпреки че живеете в един и същи град, вие не се виждате с дни, за сметка на това прекарвате всяка една секунда на телефона, цъкате си съобщения във всички възможни социални мрежи, даже instagram, и като цяло сте много, ама много влюбени. Има само една лека подробност – понякога в ранните часове на деня, след като пръстите ви болят от писане, докато се опитвате да заспите сами в леглото си, се чудите дали всъщност имате връзка с човек или с бот. Все пак Хоакин Финикс и неговият OS романс си бяха любовна история, и то каква – с една малка подробност – Тя имаше гласа на Скарлет Йохансон и тяло, изградено от единици и нули. Като всяко нещо в живота и тук е най-важен балансът – ако усетите, че прекалявате с модерните начини на общуване, направете технологичен детокс и върнете връзката си в XIX век: изключете телефоните, отидете на пикник и се дръжте за ръце, докато си говорите за природата.

Е, ако видите някой особено красив кадър, го щракнете за шерване, но по-късно – опитайте се да прекарате няколко часа извън матрицата.

Това е абсолютният тест за вашата връзка: ако настане тягостно мълчание, нещата са ясни, ако пък така се разприказвате, че започнете да се прекъсвате – съвсем.

„УБИЙЦИ ПО РОЖДЕНИЕ” или ПАРТНЬОРИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО

По някакви неведоми пътища на съдбата вие сте се събрали, забавлявате се по вашия си начин, изживявате бруталния си романс и няма сила на света, която може да ви спре. Без значение дали скандализирате обществото с поведение, или просто си пиете скромно текилата на метър и си тръгвате от клуба чак след като ви изгони охраната – вие сте убийствено добра комбинация. За себе си, не за останалите около вас. Точно както Джулиет Луис и Уди Харелсън убиват хладнокръвно 52 души, случайно изпречили се на пътя им в класиката на Оливър Стоун. Този тип връзки не са известни с дълготрайността си, но пък оставят спомени за цял живот, понякога и белези. В редки случаи, когато лудостта на първите месеци отмине, вие ще станете една от онези скучни двойки с котка и много списания, които обичат тиха музика и искрено се забавляват по време на брънч. Повечето пъти обаче дотолкова сте обтегнали отношенията си през изтрещелия ви период, че ако не влезете в криминалните хроники, обикновено след раздяла не си казвате повече от „Здрасти” по улиците. Така че, ако сте в подобна ситуация – скочете с двата крака напред, няма какво да губите освен здравия си разум и всичко свързано с него, но нищо не се знае – все пак съдбата обича смелите.

„В ЦАРСТВОТО НА ПЪЛНОЛУНИЕТО” или ДЕТСКАТА ЛЮБОВ

Вие сте си намерили играта, която ви свързва, и не спирате да я играете – без значение дали сте колеги, или имате общо хоби, има нещо по-голямо от вас самите, нещо по-голямо от живота, за което сте готови да избягате от всичко. При вас, както много често се случва в зората на пубертета, сексът не е свързващото звено, а общите интереси. И въпреки че хората около вас изпадат в истерии и се опитват да ви карат да мислите рационално и да поемате отговорност, няма как да ви свалят на земята. Чудесен пример, описващ точно тези юношески трепети, е стилният, но и съдържателен филм на Уес Андерсън „В царството на пълнолунието”.

В такава връзка нещата се развиват като в живота – рано или късно се налага да пораснеш.

Тънкият момент е, че за да останете заедно, трябва да пораснете заедно, при това в една и съща посока. Така че не е лоша идея да сте проверили вече дали искате едни и същи неща от живота, преди да избягате от къщи, за да сте заедно. Иначе съществува рискът да се окаже, че момичето си е напълнило раницата с готини книги, а момчето – с пиратки.

„НАРЪЧНИК НА ОПТИМИСТА” или РЕАЛНАТА ЛЮБОВ

Много често, докато си падаш по някого, който все ти се изплъзва и по една или друга причина не можеш да бъдеш с него, животът ти поднася нещо като утешителна награда. Или с други думи казано – истинска връзка, която можеш да изживееш вместо имагинерната, която съществува само в главата ти. Както му се случи на Брадли Купър в „Наръчник на оптимиста” – там даже връзката в неговите фантазии върви комплект с ограничителна заповед, за разлика от Дженифър Лоурънс, която е рийл, та дрънка. Не е лесно да осъзнаеш, че нещо няма да се случи, но рано или късно на всеки му се налага да достигне до това прозрение. Дали е по-добре да се задоволиш с истината, или е по-добре да живееш в самозаблуда? Даже Хамлет не би могъл да отговори на този въпрос, затова най-добре е покрай сърцето, понякога да слушаш и мозъка си. А както са изпели The Rolling Stones: „Не можеш винаги да получаваш това, което искаш, но ако опиташ някой път, откриваш, че получаваш това, от което се нуждаеш”.

„ПРИЯТЕЛЮ ТЕД” или ТОВАРЪТ НА МИНАЛОТО

Всеки носи багажа на миналото си, често във вид на приятели, с които просто не можеш и не искаш да прекъснеш връзка, без значение как изглеждат в очите на човека до теб. В един определен момент обаче попадаш в ситуация, в която гаджето ти и бест френдът ти се борят за позицията най-близко същество. А това е битка, в която никой нищо не печели, особено ти. Ситуация, така добре предадена в разцепващата глупост на име „Приятелю Тед”, където Марк Уолбърг се разкъсва между желанието си да прави секс с Мила Кунис и да пуши джойнт с огромна плюшена мечка, дрънкащи простотии с гласа на Сет Макфарлън. За съжаление тук решението е само едно – да прецениш кое от двете е по-важно за теб – любовта или приятелството, и да защитиш избора си с действия. Естествено че винаги може да сгрешиш, но приятелите имат склонността да прощават грешките, докато гаджетата – не толкова. Ако преди да си стигнал сам до извода, че се налага да вземеш решение, някоя от страните ти каже: „Избирай! Или аз, или другото!”.

Златното правило е да зарежеш на секундата човека, поставил ултиматума.

Все пак 317 милиона американци не могат да грешат – с терористи не се преговаря.

„ДЖУРАСИК ПАРК” или ЖИВОТ В СТРАХ И ОМРАЗА

Ако се чувстваш затворен в тясно пространство, където трябва да се прокрадваш по ъглите, защото злото ти гадже те дебне на всяка крачка – ти живееш в „Джурасик парк”. Как си попаднал там, защо не си избягал навреме – няма значение. Започнеш ли да се чувстваш така, пътят е само един и той включва много много тичане – бягай надалеч, без значение какви крясъци се разнасят след теб и с какво те замерват. Все пак животът е само един, не го пропилявай във връзки, за които всички, даже чудовищата във филма са наясно, че не отиват наникъде. Признаците, с които можеш да разпознаеш „Джурасик парк” връзката, са болезнена ревност, крайно командорене и налагане на строг контрол. Много пъти в подобна ситуация човек е склонен да се самозалъгва, че нещата с времето ще се оправят. Никога не се случва така – характерът на човек не се променя, само държанието, но за съжаление от връзка на връзка, така че дори и гаджето ти наистина да е способно на промяна, това ще е плюс за следващата връзка, не за настоящата. При всички случаи по-добре щастливи и разделени, отколкото нещастни заедно.

„ИГРИТЕ НА ГЛАДА” или БОРБА НА ЖИВОТ И СМЪРТ

Много често отношенията в една връзка попадат в едно безкрайно его състезание и борба за надмощие, която в леката си форма прилича на „Кой е по-по-най”, а в тежката на „Игрите на глада”. Точно така – както тийнейджърите в Панем се избиват с подръчни средства, докато по-силният победи, така и във вашата връзка атаките никога не спират. Правилата на войната важат до голяма степен и в подобни ситуации – трябва да изясните за какво точно се борите и да стигнете до мирен договор за въпросната територия, която другият не иска да отстъпи. Единственият начин е да се срещнете по средата или, казано най-просто, всеки да направи компромис. И двамата ще загубите по малко, но пък връзката ви ще спечели много. А ако се скарате, докато се разбирате кой да направи компромиса, може да се окаже, че цялата битка е била напразна и просто не сте един за друг. При всички случаи по-добре този конфликт да се овладее със средствата на дипломацията, отколкото със сопи в дивата природа – някои неща изглеждат забавни на кино, но в живота не са.

„ЗДРАЧ” или ТРУДЕН ДО НЕВЪЗМОЖЕН ИЗБОР

Често в живота връзката ти с един човек се случва, докато друга половина от теб има връзка със съвсем друг човек, като двете съществуват паралелно една с друга. Повечето пъти в такава ситуация обектите на желанията ти са коренно различни и всеки от тях да ти дава нещо, което другият не може. Например единият е върколак, а другият – вампир, а ти си в ролята на Бела от „Здрач 2”, която просто не може да избере между двамата. И кой може да я вини – все пак единият символизира доброто лошо момче със съмнителни семейни връзки, а другият – стрийт смарт пича с тежък характер, но с ясни морални ценности. Ако попаднеш на подобен кръстопът, рано или късно се налага да избереш в коя посока да завиеш, защото съществува рискът, докато въртиш волана ту наляво, ту надясно, да се блъснеш право в знака за разклона и да останеш сам и потрошен. Подобни избори никога не са лесни, така че постъпи като разумен човек и хвърляй ези-тура.

„НИМФОМАНКА ЧАСТ 1 и 2” или СЕКС И САМО СЕКС

Филмът на Ларс Фон Триер не се нуждае от представяне, а чисто сексуалните връзки в живота, вдъхновили част от сюжетните му линии, пък съвсем – по темата са изписани тонове книги, а освен това са снимани йотабайти порно, увековечило всевъзможните сексуални практики. Да се намираш във връзка, в която не си говорите за чувства, но си говорите за пози и експерименти, има добри и лоши страни. Добрата е, че якият секс не може да бъде заменен с нищо, колкото и разни продукти да се опитват да твърдят обратното. Лошата е, че сексът се подклажда от страстта, а тя за разлика от любовта е доста нетрайно нещо – преди да се усетиш, и вече се е изпарила, а отиде ли си тя, с нея си отива и добрият секс. Когато двама души ги свързва нещо повече от физическото привличане,

дори след като етапът на разврата премине, отношенията им има на какво да стъпят.

В другия случай една сутрин се будят до някого и не знаят какво правят там. Също така, понеже в периода на нимфоманстване не си сигурен дали отношенията ти с този човек няма да се задълбочат, така че може да оставите най-хард фантазиите си неизживени, освен ако не искате да имате тема за намеци и неудобство до края на връзката.

„ПО ПРИЯТЕЛСКИ” или НЯМА ВРЪЗКА С ТОЗИ НОМЕР

Приятели с елементи на секс е една мечта, в плен на която са попадали всички в определени етапи на живота си. Както изпълнения в духа на 80-арските ром-коми филм, „По приятелски” ни учи, че рано или късно някой от двамата лапва и тогава ситуацията става не-приятелска или безсексуална – зависи в коя посока се наклонят везните. Ако можеше хората просто да правят секс с някаква лесна неангажираща уговорка и всичко да си остава дотам, щеше да е безкрайно удобно. Но в настоящия етап от развитието на човечеството това е химера, за която много хора говорят, но никой няма доказателства, че съществува. Също като чудовището от Лох Нес. Докато някой не докаже научно, че редовният секс в режим на приятелство е възможен, по-добре да приемем, че такава опция няма. Но кой знае – може някой да намери правилната формула и тя да се разпространи масово. Все пак опитите навсякъде по света продължават.

Виж още 10-те най-кифленски номера и 10-те най-големи мъжки издънки.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *