ТИЙНЕЙДЖЪРСКИ ИСТОРИИ

Кратък обзор на културата и влеченията на днешните тийнове

0 коментара Сподели:

Ако се питате какво по дяволите им има на днешните тийнове – ами нищо чак толкова. Просто дозата хормони е малко по-голяма от обичайната, което, разбира се, не се дължи само на лошите пилета. Връщайки се назад във времето, се сещам, че и на мен ми се чудеха как е възможно да не мога на живя без Ориндж Каунти и Джъстин Тимбърлейк. Налагаше ми се да търпя доста подигравки от големите заради „лошите“ ми вкусови предпочитания, но сега кармата ми ще отвърне на удара. Време е порасналите да започнат да им се чудя на днешните пубери. И само за протокола: Ориндж Каунти и Джъстин Тимбърлейк бяха върхът на всички върхове и все още не ме е срам, че съм ги харесвала. И сега: вълненията и драмите на днешните деца.

КУЛТЪТ
Всичко, което се докосва до днешните тийнове, или е супер SWAG, или изобщо не трябва да ги приближава. Актуални са предмети/фотографии с галактически елементи от рода на съзвездия. Уважаван е и знакът за безкрайност, както и триъгълникът. Можете да ги видите навсякъде – на Facebook корицата им, на тениска, на кейса на телефона и т.н.

МОДАТА
За момичетата – изрязани къси потници, клинове с галактически принт, гуменки, чорапи с дължина над коляното и гигантски обувки с висок ток, на които не могат да се крепят изобщо. За момчетата – скини дънки, рапърска шапка, развлечени потници – общо взето, всичко, което носи Джъстин Бийбър.

TUMBLR
Да имаш блог, който е известен сред tumblr обществото, е равносилно на това майката ти да ти позволи да си боядисаш косата розова. Много яко, но почти невъзможно.

FACEBOOK
Ако животът ти е пълна скука, се преструваш, че никога не си онлайн, за да си мислят другите, че правиш нещо много по-забавно от безсмисленото скролване нагоре-надолу. А пък ако животът ти е супер интересен, значи се снимаш постоянно и публикуваш снимките си с коментар „За 300 like ще кажа кого харесвам“.

СЕЛФИ
Селфита се правят през 15 минути с помощта на Instagram и Snapchat. Instagram е за представителните профилни снимки, а Snapchat за „случайно“ изпратените голи кадри.


ОМРАЗАТА
Тийновете мразят всичко, което изведнъж става „яко“, независимо че преди да го намразят, са го обичали. С едно изключение, което никога не са харесвали – Джъстин Бийбър. Те го мразят толкова силно, че дори започват да се надпреварват в омразата си към него. Сигурна съм обаче, че всички момчета му се възхищават подсъзнателно, а момичетата са тайно влюбени.

МУЗИКАТА
Вкусът се променя твърде бързо, за да бъдат определени музикалните им предпочитания, но като цяло Daft Punk стават, Macklemore е готин, а Kanye West е секси.

ЦИГАРИТЕ, ПИЕНЕТО И ТРЕВАТА

Препоръчителни са ръчно свитите цигари – така хем си по-готин, хем излиза по-тънко.

Текила, бира или водка – може да се пие каквото има, и то най-добре в голямото междучасие, за да може да се изтрезнее до довечера. Пуши се и кофти трева, която задължително е придружена с поне една снимка за Instagram.

ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ
Важи особено силно за момичетата. Почти всяка трябва да забие и момче, и момиче. За подсилване на драмата това се случва в една и съща вечер.

ТАТУСИ И ПИЪРСИНГИ
Отмина модата на Only God can judge me и „Завиждай ми“ изписано на латински. Сега сме на вълна хипстърски знаци. А за пиърсингите – те са там, където няма да се виждат от всички, мхм…

Кой са най-тъпите звездни изказвания, евър?
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *