Добри и лоши партии според професията

Какво да очакваш от връзките с представители на различни професии, от зъболекар до дилър има разлика

0 коментара Сподели:
Добри и лоши партии според професията

Гледайки те как растеш, родителите ти са си представяли как се омъжваш за лекар, ядрен физик, архитект.

Ти от своя страна през целия си съзнателен живот до този момент избираш дивото преди питомното и налиташ на всякакви лоши (според родителското тяло) партии.

Разглеждаме мъжете в живота ти и професионалните изкривявания, които ще маркират отношенията ви.

Барманът

Той е роден да не бъде гадже. Барманът е онзи прекрасен човек, който ще те „лекува“ на Градина след поредното „не е заради теб, заради мен е“. Същото ще направи с още петдесетина момичета това лято. Последното е вписано в длъжностната му характеристика, над която е дал пиратска клетва. Страхът му от обвързване прави смешни фобии като тези от високо, дълбоко и едри влечуги. Барманът е генерално забавен, има онова привлекателно поведение ала „над нещата“ и неизчерпаемо количество енергия. Знае как да ти завърти главата или най-малкото да я отнесе с редичка шотове. Става си… за малко

Програмистът

Приеми го – в 90% от времето няма да имаш абсолютно никаква представа за какво говори, в останалите 10% с повече късмет ще правите секс. Превъзнася се по сериали като Silicon Valley, а ти на свой ред няма да ги разбираш също толкова, колкото не разбираш и него самия. Ако пренебрегнеш неособено развитите му социални умения, повечето придобити в анализ на библейския за него Big Bang Theory, той не е лошо момче. В неговия двоичен свят жената е външен елемент, навлязъл в системата. Като такъв поведението му трябва да се анализира… непрекъснато. Ако по някаква причина се държиш нелогично по програмистките стандарти, вероятността да бъгясаш работата е огромна.

Журналистът

Той знае всичко или поне повече от теб. Живее, за да храни ума си, а плитката ти душа, която не разбира Буковски, го ужасява. Най-често самочувствието му е обратнопропорционално на IQ-то, но това няма абсолютно никакво значение, особено за него. Той е бил изключението през студентските си години (вметка: в журналистическите факултети съотношението жени/мъже е 70/30) и с късмета си да се роди правилният пол за тази екосистема е успял да забие по едно момиче от всеки голям общински град на родината. Има мнение по всички въпроси, защото все пак това му е работата и обществото разчита на него, а коя си ти да му налагаш цензура.

Спортистът

Отличителен белег на спортиста е, че някой е набил в главите му винаги да свършва първи. Това е проблем… в леглото. Иначе в спортист има реален шанс да се влюбиш от пръв поглед – не за друго, а защото хващат окото. Проблемът е, че в неговия свят спортът е най-важното и ти едва ли имаш достатъчно добра техника да промениш това. Особеност при спортистите е, че конкуренцията е жестока, при това съвсем буквално, никога не знаеш дали някоя от жените около него не тренира кик бокс.

Музикантът

Правила съм много трудни неща в живота си, но над всички тях стои това да ходя с музикант. Ако се забъркаш в този филм, трябва да свикнеш, че „хората не го разбират“ и това, което прави (апропо и той самият) никога, ама при никакви обстоятелства не е оценено по достойнство. Музикантът често е драма кинг. Ако случайно работиш в офис от 9 до 5, ще ти е много трудно да му обясниш естеството на своята работа просто защото той отказва да живее в сивия и тъжен корпоративен свят, лишен от вдъхновението на биричка в градинката и коз преди закуска. Той е артист и държи да се държиш с него като с такъв, нищо че още свири в кварталния гараж. Ако имаш късмет, ще ти напише песен, ако нямаш – ще го направи, когато си го зарязала „като абсолютна мръсница“.

Диджеят

Той вярва, че е музикант. Но не е. Диджеят прекарва ежедневието си, преслушвайки чуждата музика, която му се иска да е направил. Ако успее да надскочи локалното обаче, изведнъж ще се окаже с опашка фенки и част от една доста добре платена каста. Независимо каква музика харесваш, той никога няма да приеме музикалния ти вкус. Ако си късметлийка, ще те остави да тънеш в невежеството си, ако пък не – ще се опита да те „образова“ по всевъзможни начини. Хубавото на диджея е, че пътува много (по сватби не се бори), тоест или и ти пътуваш много, или имаш време да се порадваш на себе си и… тишината.

Офис пичът


Той знае повече за Exell отколкото ти за любовния живот на най-добрата си приятелка. Обича нещата да се случват по план до степен, в която би оградил в кръгче дните за секс. Шкафът му за чорапи е с аптекарски ред, а хаосът, който оставяш след себе, си го докарва до див (ама в тихия смисъл) ужас. Животът му следва своя естествен ход, а твоята роля е да следваш него… и да пазаруваш от най-евтините домати. В случай че е млад мениджър, има сериозна опасност да стои до късно в офиса, докато междувременно ти или му изневеряваш, или си мислиш, че ти изневерява.

Геймърът

Да, знам, че това не е професия, но все пак е действие, което може да покрие стандартните 8 часа, та и повече. Геймърът е близък родственик на програмиста, като често фазата на усилен гейминг предшества тази на професионално програмиране. Геймърът е асоциален и интровертен и ако вярваш, че можеш да промениш това, вероятно вярваш и в еднорози. Ако си влязла в живота му, трябва да спазваш неговите правила (terms and conditions), които някъде в началото ти е вметнал. Бихте могли да прекарвате споделено време, ако Mortal Kombat, PES и GTA за теб не са думи от друга галактика, а чипсът и бирата крепят хранителния ти режим. Ако искаш отношенията ви да пребъдат запомни едно – „Никога не го бий!“, в гейминг смисъла, разбира се.

Фотографът

Вероятността да забиеш фотограф нарасна в пъти през последните години просто защото броят им на квадратен метър силно се увеличи. Ако си попаднала на така наречения псевдо, се приготви за дълги паркови сесии с поглед, вперен в залеза, но ако пък си нацелила от истинските, си извадила късмет. Той има вроден усет към визуалното, интуитивен е и също влиза в чувствителната графа. Все пак да не забравяме, че носи ранима артистична душа. И точно заради последното той е толкова отнесен и несериозен, че вероятността да има по-голяма нужда от бавачка, отколкото от гадже е реалната заплаха, която тегне тук.

Дизайнерът

Нескрито любимата ми категория. Дизайнерите взимат най-доброто от двата свята – хем са артисти, хем са достатъчно стъпили на земята, че да има шанс да излезе нещо. Проблемът с дизайнера е, че не е отборен играч, той обича да е сам, по възможност вкъщи и изпитва остра непоносимост към хора, които му висят на главата. Ако искаш да направиш корекции на отношенията ви, го прави с хирургическа точност и без абстрактни мерни единици, които му докарват паник атака, а именно – „нека е малко по така“, „да го направим една идея по-различно“ и други…

А кои са мацките с най-добри професии за гаджета?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *