ТЯХНА МИЛОСТ ДРАЗНИТЕЛИТЕ

Онези малки детайли, които ти късат нервите

0 коментара Сподели:

Замислял ли си се някога какво най-много обичаш у любимите си хора? Нека позная. Майка ти е най-грижовният човек на света, гаджето ти има страхотно чувство за хумор, а на сестра си можеш да кажеш всичко, дори че си убил човек. Може и да не е така, но със сигурност ще се сетиш поне за едно отличително качество на всяко скъпо същество, което присъства в живота ти. Какво се случва обаче, когато опрем до недостатъците – онези мънички зрънца несъвършенство, които за секунди превръщат най-близките ти хора в безпрецедентни дразнители, които си готов да разпарчетосаш на мига. Е, нека си поговорим малко за тях…

Тънките намеци на майка ти
Синът на съседката е чудесно момче, току-що завършил юрист с добри обноски – голяма късметлийка ще е тази, която го прилъже! А братовчедка ти най-неочаквано се е  сдобила с близнаци – страхотна новина, защото вече наближава 30 и един вид е хванала последния влак… 

Да се разбира: крайно време е да се ожениш и да имаш деца!

Нека не си правим илюзии. Ако си над 25 години, би трябвало вече да си разбрал, че всяка кратка и поучителна история, излязла от устата на майка ти, всъщност е мигаща червена светлина за теб. И тази светлина мига все по-учестено – ден след ден, минута след минута! По-комбинативните майки следят изкъсо актуалната информация и статистиките по „наболелите” проблеми и подплатяват намеците си с необорими  цифри и факти. Най-надъханите пък подкрепят аргументацията с визуални материали – таблици, графики и други, случайно подхвърлени на ключови места у дома или трансформирани в подложки за хранене. Виждала съм го с очите си!

Дребните кусури на половинката ти
Той/тя е добър човек с приятна външност и закачливо чувство за хумор, на когото определено може да се разчита. Държи се добре с теб, разбира се с приятелите ти и от време на време доказва любовта си с някой тривиален жест или по най-налудничавия начин, за който някой някога може да се сети. Но… тук идва онова „но”, зад което се крият малките несъвършенства, които понякога те карат да си представяш как разкъсваш това любящо същество на хиляди малки парченца.

ТОЙ: зачита свободата на всеки чифт чорапи и държи текстилните двойки разделени в различни чекмеджета, така че да отделяш специално време за събирането им; не иска и да чуе за ремонтни дейности у дома, но винаги е готов да се раздели със завидна сума за телефон, телевизор или ремонт на колата;

все още включва в коментарите за гозбите ти формулировки от типа на: „Когато майка ми прави мусака, винаги слага…”;

настоява да носи „онази риза” и при споменаването на възможността за евентуална раздяла с антиката винаги хвърля „онзи поглед”.

ТЯ: смята половинчасовите закъснения за „нещо нормално” и ги практикува най-редовно; способна е да изхарчи половината от парите за наема за „перфектната чанта”; сменя пет (поне!) тоалета, преди да излезете вечер, при това го прави винаги в последния момент; винаги е в настроение за изхвърляне на стари дрехи и скъпи спомени, с които ти всъщност не би искал да се разделиш за нищо на света; прави „онази гримаса” винаги, когато облечеш „онази риза”.

Безкрайните истории на най-добрата ти приятелка
Те отново са се разделили, но тя не е сигурна дали е взела правилното решение, защото въпреки постоянните си забежки и отвратителното си държане дълбоко в себе си той е прекрасен човек и много я обича. От друга страна е чудесно, че ще може отново да преоткрие любовта в лицето на момчето от супера, което без съмнение има чувства към нея, защото всеки път й връща повече ресто.

Малко са нещата, които не можеш да чуеш от устата на най-добрата си приятелка. Толкова малко, че спокойно можеш да превърнеш цветистите й разкази в основата на сценарий, достоен за големия екран. А ако въпросната е зодия Рак, директно се готви за сапунен сериал.

Припомни си и защо трябва да слушаш баба си.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *