ПОНЕДЕЛНИЦИТЕ – НАЧИН НА УПОТРЕБА

Ако за теб най-дългият ден в годината е всеки понеделник, този текст е за теб

0 коментара Сподели:

Кой казва, че най-дългият ден в годината съвпада с лятното слънцестоене? #КОЙ??? Според скромното мнение на група никому неизвестни учени това може да бъде само някой, който проспива всеки първи ден от седмицата, или т.нар. ПОНЕДЕЛНИК.

Защото няма по-дълъг ден от този, който започва с носталгия по неделята и завършва с копнеж по петъка.

И няма начин да повярвам, че той трае само 24 часа. Не и докато за това време успявам да изпия три пъти повече кафета от обикновено.

Неведнъж съм надниквала из книжарските лавици с тайната надежда да намеря наръчник за употреба на понеделниците, но изглежда никой не е открил рецептата, която да изчисти имиджа на  този злочестив ден. Има много въпросителни около понеделниците, но едно нещо е сигурно – те са неизбежни. Затова е добре, вместо да трупаме безгранични запаси от кофеин, да помислим как можем да  преборим неделния махмурлук, сезонната умора и следобедното главоболие, които като че ли напук се изливат накуп върху плещите ни всеки първи ден от седмицата. И понеже все още няма хапче за това „заболяване”, ето няколко причини да погледнем от малко по-различен (и оптимистичен) ъгъл на това чудато явление, наречено ПОНЕДЕЛНИК.

Някои понеделници са по-слънчеви дори от петъци
И не говоря за онези, които Емо Чолаков маркира на картата с жълто слънчице и високи градуси. Говоря за понеделниците, които започват с новината, че си станал чичо/леля на чисто нов прекрасен трикилограмов племенник с най-розовите бузи на света. Или че неочаквано си се сдобил с колело, защото съседът ти е решил да се отърве от последното средство против затлъстяване, което е останало в дома му. Или просто защото, незнайно как,  именно тази нощ си спал „направо” и „огряваш” работното си място напук на облачните си колеги.

Някои понеделници водят след себе си прекрасни вторници
Този вид понеделници трудно се разпознават, защото често идват под прикритието на поредните скучни двайсет и четири часа. А после изведнъж се сдобиват със съвсем нов имидж благодарение на някоя необичайно хубава новина, предрешила вторника в празничен костюм. Прекрасните вторници плавно преминават в чудесни среди, те пък се трансформират във фантастични четвъртъци, които от своя страна се прераждат в неизбежно възхитителни петъци.

Някои понеделници са съботи под прикритие
Не съм виждала такива, но съм сигурна, че съществуват. Всъщност може и да съм виждала, но да не помня заради страничните ефекти от „поливането” им. Според мълвата този вид понеделници започват в 00:01 часа и завършват към 06:30 сутринта. В четвъртък.


И така. Ако има нещо по-хубаво от морски изгрев, по-приятно от топла вана и по-вдъхновяващо от коледно утро, то това със сигурност НЕ СА понеделниците. Но пък ако има нещо по-полезно от билковия чай, по-освежаващо от студен душ и по-мотивиращо от тринайсeтата заплата, то това  нещо като нищо би било новото начало, наричано за кратко ПОНЕДЕЛНИК.

И си припомни – щастието е локва.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *