Направи си лимонада

3 домашни лимонади за 3 минути

0 коментара Сподели:
lemonade

Лято ли е, ако не си пристрастен към таратор, диня и менюто с лимонади?

Лимонадата е ултимативната безалкохолна напитка, виновна да обичаме лятото повече от някои други сърдити сезони.

Плодове, шарени сламки и високи, студени чаши.

И понеже животът на шезлог, плаж или друго блажено място, където имаш близка среща със слънцето, не е същият без разхладителната напитка – ние имаме за теб три вида лимонада, които да си спретнеш набързо в полеви условия. Няма да те предаде и на следващото домашно, градинско или партито в парка. Дори ще блеснеш.

Ягодова лимонада с босилек

Трябват ти:

200 г ягоди
120 мл сок от лайм
100 г захарни пръчки
Около 30 листа босилек
Газирана вода

В блендер се пасират ягодите и се добавят сокът от лайм, захарта и босилекът. При нужда използвай коктейлно чукало за смачкване на листата. Когато захарта се е разтворила, се пресява и след това всичко се изсипва в бутилка (препоръчително с фуния). След това се добавя и газирана вода. За финал сложи резенчета от ягоди.

Оранжада с джинджифил

Набави:

150 мл прясно изцеден лимонов сок
200 мл пресен портокалов сок
50 г свеж джинджифил
100 г захарни пръчки
Газирана вода

Джинджифилът се настъргва, като се стараеш да запазиш сока от него. Смесват се всички съставки без газираната вода. Когато захарта се е разтворила, сместа се прецежда и след това се сипва в бутилка. Допълва се с газирана вода. Сервира се с резен портокал.

Домашна лимонада

Съставките са:

150 мл прясно изцеден лимонов сок
100 г мед
1 ч.л. вода от портокалов цвят
Листа от мента
Газирана вода

Във висока чаша се смесват лимоновият сок, водата от портокалов цвят и медът. С фуния се прелива в стъклена бутилка, която се допълва с газирана вода. Сервира се със свежи листа от мента и много лед.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.  

Тагове: лимонада
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *