6 феминистки сериала и изводите от тях

По-забавната страна на феминистките сериали

0 коментара Сподели:
fleabag-phoebe

Напоследък все по-рядко има нещо за гледане по телевизията и официално си давам три месеца почивка от шегите на Зуека и Рачков. Затова вече или се радвам на времето, или гледам на лаптопа си само умно написани комедии,

задължително с женска главна роля.

Като по поръчка следващата седмица ще ходя на море по женски и съдбата отреди точно тогава да вали. За да не се убием от пиене, реших да насвалям още сериалчета по тази тема, които са хванали окото ми. Ето ги моите шест най-любими кино находки и най-важните поуки от тях:

Russian doll

Една кисела нюйоркчанка става на 36 и приятелите ѝ ѝ организират някакво тъпо парти по повода. По закона на Мърфи там идва не кой да е, а бившият ѝ. Докато се опитва да му избяга, се подхлъзва и си чупи врата. На следващия ден като по чудо се буди във ваната си и вместо да осъзнае, че е попаднала в Groundhog day сценарий, тръгва да търси дилъра си, за да го напсува, че ѝ е продал кофти наркотици. При следващото си възкръсване тя най-после схваща какво се случва и започва да се опитва да си нареди живота. И то преди да умре по поредния нелеп начин.

Извод: Невинаги дилърът е виновен.

Виж повече: Най-великите блондинки за всички времена

Bonding

След „50 нюанса сиво“ е време някоя мацка да хване камшика. Нашата героиня учи психология през деня и се бие със сопа за пари срещу мъжете през нощта. В този случай обаче отново трябва някой да помага с боя. Първият амиго, за когото се сеща, е най-добрият ѝ приятел от гимназията. А на него толкова му трябват пари, че се навива дори да се облече в латекс и да отделя, каквото се сетите, върху нейните откачени клиенти, докато се самозадоволяват, само и само да не трябва да се върне на село при родителите си.

Извод: Не се оплаквайте от работата си.

Fleabag

Две приятелки (и сладкото им морско свинче) си отварят кафе. Едната прави опит за самоубийство, за да накара бившия си да се събере с нея, но планът се проваля и тя, без да иска, се самоубива наистина. Другата се прави, че не ѝ е тъжно, докато минава през половината град и ограбва новата жена на баща си. Всичко обаче изглежда твърде реално, защото сексът в повечето случаи е кофти, а актьорите са по човешки грозновати и (не чак толкова по човешки) размазани от пиене и наркотици. Вторият сезон е още по-брутален от първия и идва с бонус – секси поп.

Извод: Гледай си бизнеса, вместо да се надяваш, че бившият ти ще се върне.

Killing Eve

Сандра О от „Анатомията на Грей“ играе Ийв – детектив от британските тайни служби, която се опитва да хване една руска наема убийца. И всичко това, докато държи смотания си мъж достатъчно задоволен, за да не я зареже. На рускинята ѝ харесва да се гонят из Европа и искрено се забавлява, докато избива маса хора. Даже ѝ остава време да сваля Ийв, като ѝ изпраща дрешки и парфюмчета.

Извод: Пазете се от луди рускини.

Tuca and Berdie

Анимация за възрастни, в която Тифани Хадиш и Али Уонг –  две от най-успешните стенд-ъп мацки, озвучават две пилета. Туканът Тука (Тифани Хадиш) ходи без сутиен, издържа се с парите на богатата си леля и се бори със срамни въшки. Пилето Бърди (Али Уонг) е скучна офис мацка с още по-скучно гадже. Сивият ѝ живот я кара да иска да зареже всичко и да си отвори баничарница. Двете пилета са най-добри приятелки и показват, че дори много различни жени могат да си помагат и да се подкрепят

Извод: Дори да озвучават пилета, жените определено не са кокошки.

Виж повече: Петте най-секси героини, които киното е виждало

The Marvellous Ms. Masel 

Мич Мейзъл е перфектната домакиня майка от 50-те, която подкрепя мъжа си в жалките му опити да става стенд-ъп комик. Неблагодарният нехранимайко обаче краде шеги от известни комици, спи със секретарката си и иска развод. На Мич не ѝ се е случвало нищо неприятно в живота и не знае какво да прави след тази житейска драма. Затова се напива злокобно, отива в стенд-ъп клуба, излиза на сцената, а публиката се разбива от смях. Мениджърката на клуба решава, че ще я прави звезда, а Мич се навива само за да натрие носа на бившия си.

Извод: И жените са забавни!

Не е срамно да се образоваш сексуално

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *