КНИГА ЗА ДЖУНГЛАТА – ВСИЧКО, КОЕТО СМЕ СИ ПРЕДСТАВЯЛИ НА КИНО

Историята на Маугли пленява въображението и на самият Уолт Дисни

0 коментара Сподели:

Създадена от Ръдиард Киплинг в краят на XIXвек, „Книга за джунглата” е една от най-обичаните книги на малки и големи. Историята за малкото човешко дете Маугли, живеещо сред дивата джунгла и общуващо с нейните обитатели, пленява въображението и на самият Уолт Дисни.

Анимацията „Книга за джунглата” от 1967 г. е една от последните, по които той е работил. И ако беше жив днес, създателят на студиото на мишката би се гордял с това, какво са направили Джон Фавро и екипът му за новото поколение. Да претвориш анимационна класика, която от мнозина е считана за една от най-добрите, които Дисни са създавали, е отговорна задача, но през 2016 г.

игралната „Книга за джунглата” може да бъде определена като епична, визуална наслада.

Въпреки че всичко изглежда толкова истинско и живо, целият филм е заснет в студиата на Лос Анджелис и освен Нийл Сети в ролята на Маугли всичко останало е компютърна анимация.

Дебютантът в киното е преборил над 2000 кандидати за ролята на момчето, живеещо сред дивите обитатели на индийската джунгла. Гласовете на животните са поверени на големи имена от света на седмото изкуство, които вдъхват живот на образите. 

Версията на Фавро от 2016 г. не се отклонява от познатата ни история за Маугли, момчето сирак, израснало сред дивия свят, отгледан от глутница вълци, оглавявана от алфа-вълка Акила (Джанкарло Еспозито), даряващата го с любов майка вълчица Ракша (Лупита Нионго) и напътстван от черната пантера Багира (Сър Бен Кингсли).

Срещаме се с героите и техния свят във време на невиждана суша, принудила обитателите на джунглата да сключат мир, докато дъждът не завали и не върне отново живота по техните земи. Дебнещ през това време е тигърът Шир Хан (Идрис Елба), излъчващ страх и заплаха всеки път щом се появи, оглеждащ се за следващия си обяд и по-точно за човешкото дете Маугли, което е успял да надуши сред останалите животни, дошли да отпият жизнена глътка вода от Скалата на примирието. Осъзнавайки, че излага на риск своето семейство, Маугли решава да напусне глутницата и поема на пътешествие с Багира, което да го отведе там, където принадлежи по принцип.

Познатите ни и обичани герои са тук. Лукавият питон Каа (Скарлет Йохансон) с хипнотизиращите й очи и нечисти намерения, любимият Мечок Балу (Бил Мъри), с когото сформират чуден екип и се отдават на луди приключения и на сладък като мед живот. Ще чуем и поне две от незабравимите песни “Важните неща” (The Bare Necessities)и „Искам да съм като теб” (I wanna be like you) на маймунския предводител, орангутана Крал Луи (Кристофър Уокън).

„Книга за джунглата” на Джон Фавро е великолепно приключение, разказано по страхотен начин. Филмът улавя магията на оригинала на Дисни и чрез чудесата на модерните технологии вкарва зрителя в един реалистичен свят, наситен с говорещи животни, страшни тигри и пеещи мечоци. Диво, ревливо визуално пиршество, което е истински запомнящо се. Отидете и го вижте при първа възможност.

ХВЪРЛИ ЕДИН ПОГЛЕД НА ВИДОВЕТЕ ГРАДСКИ ЗВЕРОВЕ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *