#GOMUSIC: MACKLEMORE & RYAN LEWIS, CRAIG DAVID ЗА JACK GARRATT И FKA TWIGS

Нещо от квартала, нещо меланхолично, нещо секси

0 коментара Сподели:

2016-а започна перфектно в музикално отношение – албум от Rihanna, Queen Beyonce само леко напомни за себе си, Missy Elliott се подготвя, а и проверява нашата готовност за новата й продукция. Плюс, по всичко личи, солидния втори студиен запис на The 1975  (26.02.2016) – за които говорят от BBC Radio 1 до Beats 1 – разбирай от London до LA. Тази вечер тръпнем за нов трак от Chase & Status, а Red Hot Chili Peppers ни дебнат зад вратата с материал, продуциран от Danger Mouse, и още, и още.

Да, загубихме вечния David Bowie и потенциалa на Viola Beach, но тяхната музика продължава да звучи, нали? И то за добро или лошо повече от всякога, поне в последните няколко години.

И все пак какво сме ви подготвили тази седмица:

MACKEMORE & RYAN LEWIS (FEAT. KRS – ONE & DJ PREMIER) – ‘BUCKSHOT’

На 26 февруари, този петък, е официалната премиера на втората тава на хип-хоп дуото от Сиатъл, Вашингтон – Macklemore & Ryan Lewis. Албумът ще носи заглавието ‘This Unruly Mess I’ve Made’ и по предварителна информация ще бъде зареден с въздействащи социални послания.

До момента широката публика загрява с промо синглите: ‘Downtown’, ‘Growing Up’ с включването на Ed Sheeran, баладата ‘Kevin’ – гост-вокали от Leon Bridges и смелото ‘White Privilege II’.

Седмица преди ‘Тази ужасна бъркотия, която направих’ нюйоркското радио ‘Hot 97’ имаше честта първо да разклати флакона и да изрисува ‘Buckshot’. Сингъл, в който рамо до рамо с Macklemore и Ryan Lewis застават хип-хоп легендите DJ Premier и KRS – One

Ще познаеш инструментала по семпъла, който странно препраща по-скоро към ‘Станбул; мръсно люлеещи се перкусии; разкрачено подскачащ пиано loop. Macklemore ни хваща за слушатели, споделяйки историята си на работник в метрото, когато блажено grunge музиката била млада. И как на, видиш ли, бедният Beny в обедната си почивка съчинявал стихове, а нощем, изложен на опасност, дращел по стените на чорбаджиите. (Доколкото си го представяме – нещо средно между Бръчков в Браила и Sam Smith в MI6.)

В края на трака KRS – One някак по-достоверно се връща назад в аерозолните си спомени около 149-а в Ню Йорк Сити, където пичагите се будели по пейките. И честно да си признаем – вече 50-годишният рапър от Bronx – спасява ‘Buckshot’.

След два дни излиза ‘This Unruly Mess I’ve Мade’ на Macklemore & Ryan Lewis + обещани комбота с Chance the Rapper, YG, Anderson .Paak, Idris Elba, Jamila Woods и Carla Morrison. Ще видим накрая какви оценки ще пишем!

CRAIG DAVID – ‘BREATHE LIFE’
Човек и добре да си е поживял, в един момент парите свършват и ще, не ще – трябва отново да се бачка. Craig David не ни е звънял скоро за “некой лев, че го е закършил завалията”…. Но с този кавър на Jack Garratt май все пак е вдигнал слушалката. И от другата страна се е оказал съвсем добронамереният и услужлив Zane Lowe. Програмният директор на Beats 1 снощи прокламира за световен запис ‘Breathe Life’, но този път с гласа на David.

Е, хайде и от нас да мине… Пускаме ви го и ние:

FKA TWIGS – ‘GOOD TO LOVE’
За това парче няма какво да си говорим толкова. Мъжката част от читателите (а може би не само) ще ни разберат от пръв поглед към новото видео на FKA Twigs – ‘Good To Love’. Красиво парче, с еротичен послевкус, без бийтове и със скрита реклама на химическо чистене в Студентски град. То едни чаршафи, чаршафи, чаршафи….

Чакаме си още от FKA през тази година, но това:

си е перфектен старт за нея.

В сряда, 24 февруари, вечерта ще се проведат Brit Awards 2016. Ако са забравили да ви пишат в геста, очаквайте репортаж в четвъртък.

Виж какво ново си пуснахме миналата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *