На Свети Валентин празнуваме любовта, която не се е случила

Пред всички останали дни от годината обичаме с отворени сърца

0 коментара Сподели:
На Свети Валентин празнуваме любовта, която не се е случила

Свети Валентин е най-противоречивият ден от годината. Хем го мразиш, хем ти се разтупква сърчицето при вида на любимия със смешна картичка в ръка и повече бонбони, отколкото някога би поискала. А ако си в схемата Сам съм и ми е много добре, хем го мразиш и не го почиташ, хем тайничко ти се иска да имаше някой, който да се събуди до теб на този ден и на всички други дни. Свети Валентин представлява 24 часа пълно любовно време. Време, в което да обичаш е задължително, а да си циник е просто неизбежно.

Това е ден, в който или си в любовното време, или си извън него.

Или празнуваш любовта, или не ти пука за нея, защото не я познаваш, а и не ти се удава възможност да я опознаеш.

И всичкото това любовно време е в постоянна надпревара с астрономическото.

То е време, което не съществува извън пределите на една прегръдка, минава прекалено бързо, докато тя трае, и после се влачи по-бавно и от агонизиращ от предсмъртни мъки охлюв, когато влюбените не са заедно. После се сещам за всички онези, които не преживяват любовното време, а го наблюдават само отдалеч. Това са самотниците, които в най-влюбения ден от годината са най-често пияни.

Празнуват всички онези любови, които не са се случили, онези чувства, които не са успели да им надянат окови, и всичкото свободно време, което очаква да бъде оползотворено.

Празнуват една особена мъка, невидима и неописуема, по всички онези, които са си тръгнали, но НЕ са оставили празнина. За тези, които са сами на празника, остава едно висящо във въздуха Липсваш ми, никога не изпратено съобщение към някого, когото не са виждали отдавна. Една несъстояла се среща и напълно изстрадана несъществуваща любовна история.

Свети Валентин винаги ще бъде най-противоречивият празник,

защото няма как да останеш безразличен към всичката любов, към която ни приканва в един-единствен ден от годината. Една особено сложна дата, 24 часа на пълно объркване. Празнуваме любовта, а тя дали иска това от нас? Любовта се радва на виното и на спокойните вечери у дома. Любовта не обича шоколада чак толкова, пада си по солени кулинарни творения със съвсем мъничко горчив привкус.

Любовта винаги спи до късно.

Любовта не вярва на розови романи и на романтични комедии. Тя предпочита да бъде вземана на сериозно. Тя винаги съществува в затворените пространства на нашите семейни домове и си тръгва, когато усети, че е нежелана. Любовта не иска от теб повече от това, което можеш да ѝ дадеш. Любовта не руши стени, не преодолява препятствия, не познава крайни срокове и не опазва душите от унищожение. Любовта няма да ви направи по-щастливи, по-честни.

В интерес на истината Любовта е мързелива особа. Тя не се изпречва на пътя ти, тя иска да бъде търсена, желана, приканва за действие. Не обича да я черпят по барове, предпочита отворените градски пространства, а през зимата просто излиза в отпуска. Любовта не обича тайните, тя е в конкретните жестове, приканва за искреност. Любовта не обича гръмки слова, а наситени с емоционален заряд погледи.

Любовта обитава местата, на които си истински щастлив.

Живее в хобитата ти и всички онези неща, които изпотяват ръцете ти и раздвижват вътрешностите ти. Любовта не признава външни белези на красота и обожава добротата в хората. Любовта няма да те намери. Тя няма да направи живота ти по-лесен. По-вероятно е да направи живота ти мноооого по-сложен. Тя няма да топли леглото ти и да изпълва със смисъл дните ти. Любовта няма да ти се изпречи на пътя, няма да те намери забил поглед в компютъра. Любовта иска да я потърсиш.

Любовта се случва тогава, когато вече не ти се чака и когато всичката болка стихне от онези любови, които не са се състояли.

На Свети Валентин ще въртим любовни филми до припадък.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *