12 типа курортисти, които ще срещнеш на плажа

Най-популярните породи животни, които можеш да срещнеш до морето

0 коментара Сподели:

Курортистите превзеха родното Черноморие – те са навсякъде, но тяхното тотално стълпотворение (съвсем логично) е на плажа. Сред това пъстро многообразие от животински видове и екзотични породи няколко се открояват рязко в стадото. 

Тук сме подбрали най-колоритните разновидности сред летовниците. 

КИФЛИ

Плажът за кифлата е като паяжината за черната вдовица. Като своята далечна родственица котката, кифлата еднакво добре вирее в свободна и стадна форма, а перфектната ѝ плажна половинка е видимо заможен господин, по възможност с плочки. Хората по плажа може да почиват, но кифлата е на работа – през 12-те часа, които прекарва там, тя комбинира няколко професии: 

манекенка на прет-а-порте между хавлиите, фотомодел с хиляди кадри и сошъл маркетинг мениджър с един куп сторита.

И ако се чудите защо кифлата остава да се пече и след залез-слънце – прави си лунна баня. 

БАТКИ

Батките са работили цяла година за плажа. Всяка секунда във фитнеса, всяка погълната химия, всяка хранителна добавка и всеки недокоснат въглехидрат, цялото това старание си е заслужавало за момента, в който опънат сергията си от мускули на шезлонга. Всяка уважаваща себе си батка декорира тази мускулна фeерия с плетеници, грозни животни и надписи с правописни грешки. Черешката на този кич е чанта тип диагоналка. Батката има една цел и тя не е да трупа тен (вече е свършил това в солариума) – той е на лов за кифли. Ако не намери, поне ще срещне някоя друга батка да си говорят за татуси и спортни режими. 

Виж повече: 9 кръга на ада по българските плажове

ЧИЧКОВЦИ 

Всеки чичко на плажа се опитва да изглежда млад и красив.

Това е просто невъзможно – той винаги е изгорял, дебел, плешив, космат или всичко от посочените. Обикновено върви в комплект с лелка и пищящи деца, но има случаи на самотни чичковци, които се оглеждат палаво, както и на пияни чичковци тип коцкари. Всеки чичко на плажа се надява да намаже нещо, но виси като Гаврош пред сладкарница – очите са пълни, ръцете празни, а сърцето разбито. 

ЛЕЛКИ

Лелките са необходимото зло на плажа: никой не иска да са там, включително те самите. 

Освен за референция в какво се превръщат мечтите, лелките служат за мрънкане, цъкане с език, гледане лошо и одумване.

Лелката се чувства идеално до чичко, на когото да крещи, но истински се развихря в присъствие на деца. В по-редки случаи лелките стават хищни и ловуват на глутници, превръщайки се в смъртна заплаха за всеки мъж в непосредствена близост. 

МАЛКИ ДЕЦА

Дори добрите малки деца на плажа се превръщат в голяма болка. Освен всички възможности за автодемидж, като вълни, раци, медузи и разнообразни пластмасови боклуци те успяват непрекъснато да намират нови и нови начини да се самоунищожат. Децата имат една скорост на придвижване и тя е 

тичане, при което пръскат пясък като снегорини и нанасят погром на всичко около себе си.

ЧОВЕКЪТ НА ЧАДЪРИТЕ 

Той има една работа – да събира пари. Мръднал си за секунда на няколко метра от чадъра? Бате, гориш. Тоя чадър трябва да се продаде поне още пет пъти днес. И хич недей разсъждава, че по света чадърите били без пари. Кат не ти харесва – ходи в Гърция. Ай ша ви са не знай!

Виж повече: Low cost море: Един палец и си там

РУСНАЦИТЕ

Те обичат България, защото всички ги разбират – и като език, и като вкусове. Искат да пазаруват кожени якета и палта от норки, да пият ол инклузив водка и да муат свинско с картофи. Руснаците използват плажа само за изтрезняване и спане. Не обичат да се топят в море, ако не е ледено. 

АНГЛИЧАНИ

Англичаните идват у нас, за да се напиват, да крещят по улиците и да падат от балкони. 

Предпочитат да се забавляват около басейните по хотелите, но нивото на шума им налага партито да се мести на плажа. Там поне каквото и да почне да излиза от тялото им – морето е наблизо. 

АФТЕРИСТИТЕ 

Те не са сигурни дали е ранна сутрин или вечер. Купонът не е спирал от години и вече почва леко да им личи. Ако са на плажа и няма бийч парти, значи са случайно и за малко. Ще ги познаете по черните очила, пълното бойно снаряжение, танците, странните тикове и ровенето из пясъка, че „някой бил изпуснал нещо“. 

НУДИСТИТЕ

Красиви нудисти има само по филмите. 

В истинския живот голите по плажа по-скоро принадлежат към чиче, отколкото към пиче категорията. Те носят в себе си дъх на хипария, самоделен сапун и отдавна излезли от мода ценности. В техните очи нудизмът е демонстрация – в нашите също: само че демонстрация на телесно окосмение. 

СПАСИТЕЛИТЕ

Спасителят на плажа е като лъва в саваната – абсолютният хищник, върхът на хранителната верига. Той може да се ебава с всички и никой не може да се ебава с него. Спасителят е почти батка, а пигментът на кожата му е плътно кафяво с неясен произход. Когато не е зает да спасява кифли от нахални обожатели, той демонстрира мускулите си с небрежни разчеквания и подтичвания с буй в ръка. 

Спасителят не изкарва пари, той е организация с идеална цел – иска да разпръсне семето си на поне шест континента. 

ПРОДАВАЧ НА ЦАРЕВИЦА

Ако тези търговци си направят рекламна агенция, със сигурност ще спечелят всички награди на ФАРА и поне един „Златен лъв“ в Кан. Освен вечни класики като „Гимнастика за езика – аеробика за ушите“ и „Закуската на Майкъл Джексън“, тези царе на късия разказ имат нови нонсенс попадения със 

„Суперцаревички за суперпички“ и „Големия жълт на Мадоня, моля!“. 

Закъсали за лято

Как да бъдем eco-friendly туристи

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са летните трендове в света на модата заедно със стилиста Антония Йорданова. Go Fashion!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *