10 яки коледни подаръка, с които да хванеш последния влак

Няколко оригинални, но бюджетни предложения от eMag, подходящи за приятели и колеги

0 коментара Сподели:

Ако си зациклил от работа преди заветния край на годината или генерално изпитваш затруднения при избора на подаръци, или пък особено ако си изтеглил късата клечка от „Сикрет Санта“ – тази статия е за теб. Освен че ще избухнеш с нещо неочаквано, можеш да го избереш, поръчаш и получиш, без да излизаш от офиса. Най-голямото усилие, което ще положиш, е да надпишеш картичката.

1. ART WATCH

Artwatch е един от хитовете на 2018 – интелигентен часовник, фешън аксесоар, еко стейтмънт. Изработен е от водоустойчива органична хартия, но не е за еднократна употреба – даже напротив, доста трябва да се постараеш, за да го унищожиш от носене (тествано е). Идва в 15 различни картинки и носи дух на оригиналност и уникалност. Моделите са унисекс, а каишката е с магнитна система и пасва идеално на всяка ръка. Цената също е чук – 18 лева и 76 стотинки, така че ако и ти виждаш плюсовете – можеш да го намериш тук.

2. BITCOIN МОНЕТА

Каквото и да си говорим, най-добрият подарък (извън секса) винаги е кинти. Особено ако идват във вид на колекционерска монета със златно покритие и ₿ лого. Да, сама по себе си тази дрънкулка с уникален дизайн няма парична стойност, но пък е чудесен талисман, който можеш да си сложиш край компютъра с надеждата да привлече истински биткойни. Все пак: пари при пари отиват. Естествено, можеш и да се бъзикаш с барманите, като питаш „Приемата ли биткойни?“, но не в по-европейския тип заведения. Най-доброто е, че за разлика от истинския биткойн, който дори след като се срина, пак струва около две коли пари, този идва на цена от два пакета цигари. Можеш да го намериш тук.

3. КНИГАТА НА КРИСКО

 

Да подариш книга е гифт традиция, стара като света. Много важно е ритуалът да бъде изпълнен правилно, а именно: книгата да е избрана напосоки, със съмнителна литературна стойност, без да се погледне нищо освен цената и годината на отпечатване. Истинската книга подарък никога не се чете – тя само се подава от ръка на ръка и се подмята от място на място, докато накрая се изпари незнайно къде. Единственото, което някой ще запомни от книгата подарък, е корицата, така че по-добре тя да е забавна. Затова перфектното заглавие за целта е „Пътят нагоре“ от Кристиан Талев – Криско. Никой в историята не я е чел, даже авторът. С нетърпение очакваме и продължението ѝ: „Пътят надолу“, иначе… можеш да я намериш тук.

4. КОМПЛЕКТ ПОДПРАВКИ

Въпреки изобилието от страхотни заведения, в които да ядеш навън в София, хората понякога изпитват странен импулс да готвят. В такива ситуации е много по-забавно и безрисково да се хвърлиш на нетрадиционни бг рецепти, защото никой не знае как се прави даденото ястие и какъв точно е вкусът му. Така ще изглеждаш като Джейми Оливър само защото си забъркал нещо различно от мусака. Трикът във всяка екзотика са подправките и този комплект е един чудесен стартинг пак, който включва испански, марокански, италиански и индийски микс. Има и бонус: всеки микс идва с две автентични рецепти, характерни за съответната кухня – едната с месо, другата вегетарианска. Освен това такъв подарък някак си върви с покана за вечеря, така че наред с добрата карма гарантирано ще намажеш поне една безплатна манджа. Можеш да се сдобиеш с тях тук.

5. СПЕЦИАЛНИ ЧОРАПИ В ЯЙЦЕ

Подаръците в Америка може да идват в чорапи, но подаръците в България винаги са и ще бъдат чорапи. Лек туист в тази изначална бг традиция можеш да добавиш с тези расли на свобода Free Range Socks – уникални чорапи, специално създадени, за да бъдат перфектният коледен подарък. Естествено, чорапите са без ГМО, не съдържат глутен и консерванти; органични са, също така кашер и подходящи за вегани. Изработени са от висококачествен дълговлакнест пениран памук, а след като ги измътите от кутията яйце, тя се превръща в красива касичка, с която да пестиш за нови приключения. Идват с три десена: за купонджии, оптимисти и пътешественици, а размерите им са 7х7х12, като самото яйце е метално и с габарити 7 на 12 см. Уникален, но не универсален подарък – ако го получи някоя мацка и към него няма допълнение – рискуваш яйцето да остави на главата ти цицина с размер 3х4 сантиметра. Намери го тук.

6. СКРЕЧ КАРТА НА БЪЛГАРИЯ

Преди години забивахме флагче върху картата, сега напълно с модата на съвремието търкаме с монета зоната, в която сме се разписали. С размера си от 42 на 30 см това е страхотно попълнение към стената тип „нашата гордост“ във всеки офис, като освен информация за сключени сделки и незапомнени тиймбилдинги на картата могат да се маркират екскурзии, напивания или рандъм сексуални приключения. За всички, които са пропилели часовете по география, взирайки се във географката, това също така е последен шанс да опознаят родината и да я обикнат. Освен че на картата са всички градове у нас, тя съдържа и 89 от най-интересните забележителности в България. И цялото това познание идва на цената на бутилка уиски. Можеш да я намериш тук.

7. ПЕРЛА В МИДА

Два от най-романтичните жестове във вселената са вечеря и бижу, като този подарък е съчетал най-доброто от двата свята – дизайнерска минималистична визия на консерва, в която се крие елегантна перла в мида. Комплектът също така включва колие, в което се поставя перлата, образователна книжка с легенда за образуването на първата перла и ножче за отваряне на мидата. Цялата тази прелест идва с ефектна опаковъчна кутия. Само бъди готов, като връчиш подобен подарък, да чуеш: „Въй, не знам защо тъй огладнях!“. Перлата се крие тук.

8. МИНИ ФУТБОЛ 5 В 1

Да, откакто има видео конзоли, децата вече не си играят навън, но възрастните винаги са си разцъквали по офисите, докато симулират усилена работна дейност. Чудесен мулти-мегафункционален подарък по темата е този мини стадион, на който може да се разиграе Мондиал, Мач на звездите и Световна купа. Освен футбол с няколко лесни движения можете да траснформирате играта в баскетбол, тенис на маса, боулинг и хокей. Размерът е 30x43x25 см – достатъчно голям, за да е забавно, и достатъчно малък, за да се побере в първото чекмедже, ако шефът се появи изненадващо. Ето го и него тук.

 9. ОДЕЯЛО С РЪКАВИ

Еволюцията на продуктите се движи в две различни посоки – от една страна, ни пропагандират активния начин на живот, от друга, екраните на телевизорите стават все по-големи, а сериалите – все по-яки. За всички закачени за Netflix това е една сбъдната мечта – цялата свобода на действие, но с така необходимата защита от студа в зимните вечери. Одеялцето е изработено от полар, супермеко, леко и с широки ръкави, направени да се чувстваш в тях като в завивка, а не като яке. Цялостното усещане е на потапяне в облак,  а старото одеяло гарантирано ще бъде захвърлено начаса в шкафа до джинсовите панталони. Най-добрата част – одеялото с ръкави е персонално, така че няма как някой навлек да се набута в него и да ти го издърпа под носа. Ако се използва за подарък на приятел, отчети риска, че е възможно никога повече да не видиш този човек. Поне без одеялото. Ако все пак го искаш – одеалото е тук.

10. JUMP STARTER

Във всеки офис има един такъв симпатяга, който винаги е без батерия и зарядно на телефона, лаптопа и таблета, особено в драстични работни ситуации, а често закъснява, защото колата му отказва да запали. Чудесен подарък за подобна личност е това универсално мини акумулаторче, което може да съхрани достатъчно енергия, за да спаси всяка от ситуациите по-горе. С 300A стартов ток и 600A пиков ток, общо взето, е гарантирано безпроблемно запалване за повечето бензинови и дизелови двигатели с помощта на кабел за ток с щипки, оборудван със смарт модул. А през двата USB порта могат дълго-дълго да се зареждат всевъзможни устройства. В комплекта е включен и USB кабел с накрайници за всички модели смартфони и преносими компютри. За да се превърне в джаджата мечта, имаме и вграден LED фенер с няколко режима на работа, включително авариен режим с мигаща светлина , подходящ и за партита. Вградената батерия е с голям капацитет (9800 mAh), което позволява много цъкане само с едно зареждане. Устройството може да се зарежда в домашни условия, но и в колата през запалката. Корпусът му пък е изработен от ударопоглъщащи материали, което го прави подходящо дори за употреба на открито. Също така спокойно можеш да удариш по главата споменатия вече колега, когато си отвори устата да каже: „Ооо, забравил съм си заря…“. Преносимото зарядно можеш да намериш тук.

Истината за седемте джуджета

По какво разбираме, че идва Коледа

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *