10 неща, за които Beyonce си харчи парите

На 4 септември Кралица Би има рожден ден, но тя си прави подаръци цяла година

0 коментара Сподели:

ПОЧИВЧИЦИ

Естествено Jay-Z и Beyoncé не ходят на Халкидики и не са и чували за Градина. Те прекарват спокойните уикенди в Хамптънс, където си наемат скромни имения на брега за нищо и никакви 500 000 долара на месец. Сред другите им любими ваканционни дестинации са Доминиканската република, Италия, Ибиса и Бразилия. Техните почивки в тези райски точки на света обаче леко се различават от тези на средностатистическия турист. За справка в Париж остават в Hotel Le Meurice, където нощувка в пентхауса се обажда на 33 000 лева на вечер. И това са, така да се каже, небрежните пътувания. Когато решат да избухнат, ултразвездната двойка наемат яхтата Galactica Star за 900 бона в зелено на седмица и се носят по вълните на щастието.

МЪЖЛЕНЦЕТО

В една връзка не можеш само да взимаш, трябва и да даваш. Beyoncé определено е жената мечта и знае как да направи мъжа до себе си щастлив:  подаръкът за 41-вия рожден ден на Jay-Z е двумилионно Bugatti Veyron Grand Sport. Това обаче бледнее пред жестове като това да му купи частен реактивен самолет Bombardier Challenger 850 за скромните 40 милиона долара и сапфирен пръстен за близо милион лева по случай раждането на дъщеря им Блу Айви.

ДЕЧИЦАТА

Разходите по зачеването, износването и раждането настрана, Beyoncé не пести нищо за децата си. Даже може би малко ги глези. Например за първия си рожден ден дъщеря ѝ е получила кукла Барби, небрежно доукрасена с диаманти за около 150 000 лева. За Блу Айви това не е нещо особено – тя е едно истинско дете на съдбата, което се облича само в дизайнерски дрехи, например ежедневни роклички Gucci за 4 бона, а за специални случаи произведения на изкуството от Mischka Aoki, създадени с метал и камъни Swarovski за 10 бона. На заден план не остават и близнаците Руми и Сър, за които още преди да се родят, двамата с Jay-Z изхарчили 75 000 долара за комплект златни бебешки кошчета.

КОЛИЧКИ

Beyoncé не обича да притежава коли, но пък знае как да пътува със стил – ван мерцедес, тунингован за 1 милион долара. Ако се чудите за какво са отишли всички тези пари, отговорът е двете най-важни неща за една поп звезда на път:  баня и уредба.

ДРЕШКИ

Когато си най-голямата звезда на планетата, определени разходи просто отпадат. Като например тези за дрехи. Дизайнерите я обожават и умират да я обличат, така че тя просто трябва да избира и да казва „Това да, това не“. Естествено, има разходи за сценични тоалети, но те се изписват в графа бизнес инвестиции. За сметка на това пък Beyoncé e сред редовните клиенти на Jacob the Jeweler, най-елитния бижутер в света, където звездата оставя между 200 000 и 1 000 000 долара на посещение.

ГРИМЧЕТА

За да изглежда толкова прелестно, певицата ползва мигли от норка, които струват 100 лева, естествено за еднократна употреба. По груба сметка това прави около 35 000 на година. Също така всяко правене на маникюра ѝ струва 1000 долара.

ГЛЕЗЕНЕ

Въпреки че Beyoncé се храни в най-добрите ресторанти на вселената (един от любимите ѝ е Le Cirque в Ню Йорк, където са измислили крем брюле и спагети примавера), дивата има готвач на щат, който работи в екип с диетолог.  Когато двамата с Jay-Z решат да излязат с приятели пък, често плащат сметката – например доказано са оставили 100 000 долара за една-единствена вечер в клуб. Не е имало даже повод, просто излизане навън в Атланта.

КЪЩУРКИ

През 2017 двойката с общо милиард долара помежду си най-после си купиха къща за почивка в любимите си Хемптънс. Имението струва 26 милиона долара и е разположено в най ВИП частта на ваканционната зона Джорджия Понд със съседи Марта Стюърд и Стивън Спилбърг. Сякаш това не е било достатъчно, същата година те си взимат и палат в Бел Еър, Ел Ей за още 88 милиона. Дори по стандартите на разкоша в Холивуд явно това са изключително много пари, защото покупката е обявена от местните брокери за сделката на годината.

ИНВЕСТИЦИИ

Вярна на мотото, че за да правиш пари, трябва да влагаш пари, Beyoncé не спира с бизнес начинанията си. Освен че държи значителна част от капитала в 600-милионния стрийминг сървис Tidal, тя има и собствени бизнес начинания като доставка на веганска храна 22 Days Nutrition, спортни екипчета за собствената ѝ линия Ivy Park и парфюма Beyoncé Heat. Все пак става дума за 53-тата по собствено ненаследено богатство жена в Америка, нищо не е случайно.

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Покрай всички изгъзици и нелепи харчове Beyoncé не спира да помага и на всевъзможни каузи – собствената ѝ фондация beyGOOD спонсорира всичко – от даровити деца в гетото, до организации борещи се равенство между половете и райони, пострадали от природни бедствия. Само за справка даренията ѝ за Ню Орлиънс след урагана Катрина дотук са над 7 милиона и не са спрели до днес. Веднъж пък в спонтанен порив за милосърдие двамата с Jay-Z навръх Коледа отишли в най-близкия хипермаркет Walmart и раздали 27 000 долара във вид на ваучери за покупка на всички в магазина. Истински впечатляващ жест подходящ за едни необлагородници.

4 предприемачески качества, които научихме от Илон Мъск.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *