Кулинарен триумф, поднесен от най-добрите

Топ готвачът Том Халпин и звездите на MasterChef България ще омаят сетивата ти с две първокласни вечери с шестстепенно меню

0 коментара Сподели:

В края на март в София ще гостува световна звезда от кулинарията. Името му вече е известно надлъж и шир по цялото земно кълбо. Работил е в top of the top in the world ресторанта – Noma в Копенхаген, и е победител в престижното състезание за професионални готвачи Iron Chef в Тайланд. Пристига при нас, за да готви редом с победителите и участниците от изминалите три сезона на MasterChef България, а за удоволствието този топ сhef да стане част от готвачите на кулинарното шоу благодарим на Божана Кацарова.

Професионалисти, любители и зрители, само след няколко дни вниманието на всички ще грабне Том Халпин.

Ексклузивните вечери ще се състоят на 30 и 31 март в ресторанта на Севда Димитрова „Аhora”, а  родните гурмани ще могат да се потопят за първи път в кулинарно приключение, поднесено лично от сhef Том Халпин и победителите на MasterChef България за 2017 и 2016 г. Божана Кацарова и Севда Димитрова. В приготвянето на вечерите ще се включат и други популярни участници от тв формата като Росица Иванова, Евгени Йорданов и др. Освен с подготовката на авторско меню за двете специални вечери в София Том, Божана, Севда и другите участници в кулинарното шоу MasterChef България сhef готвачите ще се заемат лично и с поднасянето и сервирането на ястията и ще разказват на гостите подробности около продуктите, рецептите и техниките на приготвяне на всяко блюдо. 

Това ще бъдат две напълно неповторими вечери, чиито гости за всяка една ще са 60 на брой. Началото е определено точно за 20:00 часа, когато шестстепенното меню и внимателно подбраните класни напитки ще събудят сетивата ви за изключително гурме изживяване. Може да се насладите на този кулинарен рай с предварително закупен куверт на стойност 100 лв., а информация откъде и как да го вземете, ще получите на тел. 0898452235. 

Освен забележителните вечери сhef Том Халпин и Божана Кацарова са подготвили и специален двудневен кулинарен курс, който ще се проведе в Метро академия на 28 и 29 март. Повече информация за курса и начин за записване можете да намерите на сайта на Метро академия или на телефон 02 9762490. 

За Том Халпин 

Австралийският сhef готвач Том Халпин започва работа в един от най-добрите австралийски ресторанти Becasse, където изучава тънкостите на френската кухня.

През 2010 г. започва работа в ресторант №1 в света – прочутия Noma в Копенхаген, където работи четири години за Рене Реджепи.

След това заминава за Банкок, където печели тайландската версия на телевизионното предаване Iron Chef. Завръща се в Австралия, където заедно с колегата си от Noma, Сам Милър, отварят ресторанта Silvereye в Сидни. През 2015 г. Том отново напуска Сидни и обикаля над 16 различни държави, изучавайки различни кулинарни техники. Във всяка страна, която посещава, създава уникално меню, фокусирано върху типичните регионални продукти. В началото на 2018 г. Том се установява в Москва и планира откриването на първия си ресторант Foreigners през май 2018 г.

Ето и няколко предложения за свежи салати със спанак и резенчета авокадо.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *