Какво да правим в София този уикенд – 6-8 януари

Какъв ще е микроклиматът този снежен уикенд

0 коментара Сподели:

2016-а сякаш беше вчера и сякаш беше вчера празничната еуфория около празненствата, които изпразнувахме. С двата крака в новата година обаче крачим смело напред към любимите ни градски случки, за които няма нито сезон, нито година.

СТЕНДЪП КОМЕДИ
ПЕТЪК, 20.00, THE COMEDY CLUB

Един човек с един микрофон разсмива едни хора в един бар. Това е стендъп комедия, а комедиантите на Комеди Клуб София са най-добрите в бранша. Te започват годината този петък с най-доброто от 2016. Вечерта гарантирано ще е смешна, без майтап, а входът е 10 лева.

BOSSA NOVA
СЪБОТА, 20.00, TEA HOUSE (Чай във фабриката)

И понеже сме хора на крайностите, преобръщаме представите за зимно време и се потапяме в тропическите хармонии на бразилската боса нова. Микроклиматът в Чайната ще се откроява с изключително високи температури, предвид лятото в Бразилия! Композициите са от Антонио Карлос Жобим, Луиз Бонфа, Жоао Жилберто и текстовете на Винисиус де Мораес.

СОЛТА НА ЗЕМЯТА
НЕДЕЛЯ, 16.00, ДОМ НА КИНОТО

Ако още не си го гледал, то слагай шапката и ръкавиците в неделя и бегом към Дом на киното. Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист. През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, следвайки непрестанно променящото се човечество, а ние следваме вярването, че можеш да направиш добър филм като този само ако установиш връзка с хората пред фотоапарата и наистина навлезеш в живота и ситуацията им.

БАЗАР ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ
НЕДЕЛЯ, 12.00, VINTAGE STEREO

Новогодишното настроение носи и нови музикални попадения. И макар и да влязохме в нова, още по-дигитализирана година, за нас все още е безценно да слушаме музика на аналогови носители. Обогатяваме колекцията си от плочи в неделя в първия за годината базар.

АФРИКАНСКА ТАНЦОВА ЕКСПРЕСИЯ
НЕДЕЛЯ, 14.00, STUDIO DANCE ZONE

Танцовият клас на Maria Cossa е подходящ както за тези от вас, които не могат да танцуват, така и за професионални танцьори. Това е втора среща от поредицата Африканска танцова експресия. На предстоящия танцов клас внимание ще се обърне към една от функциите на танца – да съпътства раждането на нещо ново или прераждането в нова форма. Ще бъде изследвано взаимодействието на трите елемeнта тяло-музика-душа през езика на африканските танци.

Ако това не ти стига, виж кои са събитията с вход свободен през януари

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *