ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД ОТ САНДРА

В този горещ юлски месец ще ви предложа свежи идеи за домашен сладолед, който се приготвя бързо, лесно и не изисква специална машина за десерта. Трябва ви малко търпение, фризер и въображение. И разбира се – хубаво кисело мляко (препоръчвам с две ръце продуктите на „Храна от класа“), с което да направите вкуса на сладоледа неповторим!

МЕНТОВ СЛАДОЛЕД


Ментовият сладолед е един от най-свежите, а в комбинация с парченца шоколад е просто неповторим. Нужно ви е 200 г добре изцедено кисело мляко, което може да получите от една кофичка „Храна от класа“, около 500 мл сладкарска течна сметана,  няколко супени лъжици захар, връзка мента и шоколад.

Киселото мляко, захарта и течната сметана се разбиват с миксер, докато станат на гъст крем, след което към тях се прибавя пюре от свежа мента, като количеството е по ваш вкус. Накрая добавете настърган шоколад, разбъркайте и поставете десерта в кутия. Побързайте да го оставите в хладилника да стегне и десетина минути преди да го сервирате, го извадете да се отпусне.

МАЛИНОВ СЛАДОЛЕД НА КЛЕЧКА


Помните ли сладоледите от детството ни – семпли, не много сладки и на клечка? Върнете се в детството, като си направите сладолед с 200 г добре изцедено кисело мляко, което може да получите от една кофичка „Храна от класа“, 500 мл течна готварска сметана, малко захар на вкус и пресни малини. Достатъчно е да разбиете всички продукти без плодовете до гъст крем, а плодовете да ги намачкате с вилица. Сега е нужно само да редувате двете смеси в пълнене на формите за сладолед. И не забравяйте да сложите клечки, за да излязат лесно, когато стегнат във фризера.

ЯГОДОВ СЛАДОЛЕД “ДЕТСТВО МОЕ”


Още по-ярък спомен от детството е обикновеният ягодов сладолед. За неговото приготвяне са нужни 200 г добре изцедено кисело мляко, което може да получите от една кофичка „Храна от класа“, 500 мл течна сладкарска сметана, малко захар на вкус и не повече от 200 г свежи ягоди. Ягодите се пасират в блендер и се прибавят към останалите продукти, които се разбиват с миксер до получаването на гъст крем. Той се излива във форми за сладолед и след известно време във фризера детската ви мечта е реалност!

Виж и идеите на Сандра за вкусни и диетични млечни десерти.