ВКУСНО И ДИЕТИЧНО ОТ САНДРА

Вкусни и диетични – напълно възможно! Точно такива са кулинарните идеи, които съм ви подготвила този път. Но това не е всичко – не е важно само да се вглеждаме в хранителната стойност на това, което консумираме, но и да избираме продуктите за тяхното създаване много внимателно.

Истината е, че човек трудно може да знае със сигурност какво точно купува. Добрата новина е, че след дълго търсене успях да открия наистина качествени млечни продукти – известни са с името „Храна от класа“. С киселото мляко, акцент в този брой, можете не само да направите информиран и верен избор, но и да си приготвите чудесни и леки десерти през сезона на диетите и завръщането към стройна фигура.

ДИЕТИЧЕН ЧИЙЗКЕЙК


Всички изпитваме особена слабост към този десерт, но знаем, че слабост е последното, което той предизвиква в нашата фигура. Дължи се не само на сиренето, но и на течната сметана, които се съдържат в него. Ето защо ви препоръчвам да намалите количеството на бисквитения блат, да не добавяте масло в него, да приготвите основата на десерта с цедено кисело мляко, сирене крема, подсладител и желатин. И всичко това направете с обич и грижа към себе си.

СМУТИ


Тази напитка с интересно име представлява гъст шейк, в който можете да сложите пресни плодове, кисело мляко, а също и подсладител по ваш избор. Аз лично ви препоръчвам да добавите домашен мед, за да направите това сладко удоволствие максимално полезно. Изберете плодовете според сезона и използвайте блендер. Охладете добре, добавете натрошен лед и се насладете на диетичното изкушение.

МЛЕЧНИ ДЕСЕРТИ


Всички се заглеждаме в готовите млечни продукти в магазина, в които има добавка от мюсли или плодове. Не бъдете мързеливи – изберете продуктите сами и направете вкусен и полезен десерт с минимални усилия. Достатъчно е да пасирате кисело мляко с малко мед, пресни боровинки и разтворен в малко вода желатин. Оставете десерта в хладилника и след два часа ще имате великолепен домашно приготвен десерт, който няма да се отрази пагубно на фигурата ви.