Софийските ресторанти с морска кухня

Всеки път щом излезем в откритото море на вкуса, хвърляме котва в най-добрите ресторанти за морска храна в града. И всеки път техните опитни екипажи в бели униформи ни устройват пищен абордаж на сетивата! Менютата са вълнуващи като стари корабни карти, а в чиниите ни акостират тропически лобстери, игриви лангусти и средиземноморски екзотични риби, сякаш току-що дарени от самото море. 

А ти последвай пясъчната следа по пътя към най-добрите ресторанти с морски деликатеси и риби в София. 

И не се учудвай, ако по някое време човешките ти крака се превърнат в рибя опашка... 

ASCUA

Доплува ли ни се в акваторията на добрия вкус, хвърляме котва в специализирания средиземноморски ресторант за риба и миди! Морският оазис на града всеки път ни посреща с пресен улов от съседна Гърция. А която и рибка да акостира в чинията ни – синегрида, фагри, лаврак или миди Сен Жак (специалитетът на ресторанта), сбъдва най-малко по три желания! 

11:30 - 23:30 
ул. „Рачо Димчев“ 1 
0882 880 901 

CAPO

Морските дълбини ни застигат и в града с Capo! Морската им храна се доставя два пъти седмично от бреговете на Егейско море, а зеленчуците, които ѝ правят компания, са от български фермери. Ние пък сме истински морски капитани на средиземноморския вкус, въплътен в снежен краб на пара, калмари с финокио и чери домати или Трилогия от миди Сен Жак... 

11:00 - 24:00 
ул. „Съборна“ 14 
088 250 6050 

CAPTAIN COOK

Пътешествието в посоката на добрия вкус ни потапя в дълбините на морската кухня на Captain Cook! Техният флаг се вее в цвят авангард този сезон – свободата на лятото е вплетена в богатото им меню от познати и не толкова познати морски деликатеси. А седем вече е късметлийското ни число – толкова са и начините, по които те приготвят прясната риба. 

Captain Cook София: 
бул. „Джеймс Баучер“ 100 
пл. „Народно събрание“ 4 

Captain Cook Варна: 
Морска гара 

HASIENDA 

Средиземноморската кухня се е настанила в разкошната фантазия Hasienda. Уютната фамилна къща и прохладната ѝ градина ни пренасят в мечтаната ни веранда в Севиля, а кухнята им провокира въображението ни дори по-силно... Хрупкавият пържен сафрид, скаридите в масло и мидите с мащерка и бяло вино ни карат да казваме само едно, ама много шумно... мммммм! 

11:00 - 23:30 
бул. „Цар Борис III“ 94 
088 627 6973 

LA BOTTEGA MONTE

Акостираме тук, за да заситим сетивата си с пресен улов наслада. Откриваме го зад охладената витрина с риба и морски деликатеси. Ресторантът за честна италианска храна, приготвена с техники на съвременната кулинария, ни посреща с живи стриди от Брест, бавно сготвени скариди, октопод на грил върху крем от фенел. 

09:00 - 23:00 
бул. „Черни връх“ 191 
0885 760 706 

LA PASTARIA

Кулинарният бриз на Средиземноморието ни гали, докато се наслаждаваме на летните мигове в La Pastaria. Богатството на улова им е константа през цялата година, но този месец ни изненадват с вкусни дарове от голямото синьо. Вместо в морето любимата ни сьомга ще плува в дзадзики сос в компанията на киноа и ухание на свежи билки. 

10:00 - 22:00 
ул. „Асен Златаров“ 24 
0895 500 606 

MEDITERRANEO

Със студена чаша отлежало вино в ръка нямаме търпение да се потопим в il classico на италианската кухня директно от бреговете на Средиземноморието. Ризото ал седано „Меди-теранео“ е новата класика на едноименния Едем на морските дарове – ризото от целина с пресни аспержи и божествените дарове от голямото синьо – миди, скариди и октопод. 

11:00 - 23:00 
ул. „Оборище“ 9 Б 
0886 644 402 

NEBO

Изгубени в дълбините на морската кухня, ние имаме нужда от своя пътеводител в това кулинарно приключение. Главозамайващата кухня на NEBO е фарът ни в световния океан! Калмарите на Josper с териаки сос ни пренасят някъде отвъд градината на ресторанта. А финалната точка от круиза ни е Далечният изток със салата Цезар ала Азия в компанията на прясна сьомга и тай сос. 

10:00 - 03:00 
ул. „Шипка“ 34 
0888 580 580 

OLIVE`SEA 

В един от любимите ни а-ла-карт ресторанти небцето ни е истинска карта на Средиземноморието. На палубата на вечнозелената градина и на фона на ромолящата от фонтана вода морският вкус идва под формата на гриловани бейби октоподчета, стек от сьомга с манго и уакаме или риба тон с бадемова коричка в компанията на чаша вино. Средиземноморски круиз! 

07:00 - 24:00 
ул. „Проф. Хр. Вакарелски“ 1А 
0882 444 140 

PORTO MALTESE

Гмуркаме се в небето на Paradise, в едно от пристанищата на световната колония малтийски ресторанти. В акваторията на Porto Maltese откриваме над 20 вида прясна риба и морски деликатеси. Наслаждаваме им се в компанията на първокласно вино и на гледката към Витоша и Южния парк. Заповядайте на голямата палуба... ъъъ, пардон, тераса! Пълен напред! 

12:00 - 24:00 
Paradise Center, ет. 3 
0883 30 80 20 

SIMPLE

Новата им тераса в модерен градски стил, разделена на две зони – барова и ресторантска, настанява летния ни дух и го полива с изненадващи коктейл предложения. А нововъведенията в менюто: стек тартар от прясна риба тон, калмари с пикантен доматен сос или спагети със скариди и бурата ни пренасят на италианското Средиземноморие! Както се казва... Simple!!! 

12:00 - 24:00 
ул. „Ген. Й. Гурко“ 38 
088 924 8855 

URBAN TABLE

Най-екзотичните създания на морския свят се пренасят тъкмо в оазиса на градската джунгла – парк „Заимов“. Вкусът на океана гали небцето и мореплавателските ни души с пипалата на апетитния октопод в столичния храм на здравословната кухня Urban Table. Морската фиеста е допълнена с хрупкави краставички кимчи и златисти пържени картофки. 

09:00 - 01:00 
парк „Заимов“ 
0895 500 607 

YAMAS

Флотилията ни от чинии навлиза в морето на автентичния гръцки вкус. А прясната риба на дървени въглища и морските специалитети буквално ни отнасят към бреговете на удоволствието. Тук сме не просто клиенти, но и откриватели на дълбините на гастрономията. Съкровищата са с различни имена: скариди саганаки, калмари Гемиста, дива синегрида. 

11:00 - 23:00 
ул. „Дойран“ 15 
0898 228 980 

Морска храна и с какво вино да я съчетаеш

Ресторантите за морска храна в София

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са летните трендове в света на модата заедно със стилиста Антония Йорданова. Go Fashion!