Grape Central

Представи си истински благо място, което още носи духа на стара фурна в слънчевия сплит на София. Белите покривки и сребърните прибори са заменени с реставрирани мебели и тапи от шампанско, вложени във фризовете по стените (попитай за фриза ;). Тук тотално липсва „синдромът на винпрома“ и хората, които виждаш по масите и по бара, са все по-млади и разнообразни. Хора, които пият вино, защото го обичат, не защото търсят онзи специален послевкус на сълзи от еднорог. 

В Grape Central времето може да спре. С някои бутилки може и да се върне назад, когато си бил древен крал и си грабнал за жена словенска принцеса заедно с най-доброто, което лозята им могат да предложат. Яна, Иво и Ефи са динамото зад това място. Иво прави чудеса с храната, а Ефи и Яна са хора, които пият, пишат и оценяват виното от много години. Хора, които гледат на винения бизнес от горе и от сърце и виждат нещата в много добър детайл. Те са успели там, където всички други са фейлнали - да направят виното секси.

Усеща се лежерен уют, достъпност, нормални цени и грандиозни вина, без това да те кара да се чувстваш като на изпит.

Зад бара винаги те чака Крис - с голяма усмивка и големи истории за виното - можеш да я оставиш да ти налее нещо по нейна преценка. Макар и да е там вече 4-ти сезон, Grape Central не само е запазило свежата си концепция на casual wine bar, но и успешно я е купажирало в социално място за необвързващи разговори и дегустации,които могат да продължат до малките часове. В Грейпа (както вече го наричаме всички) менюто от вино на чаша се сменя всеки месец, което позволява да опиташ много хубави и различни имена на нормална цена. Освен че винаги има пенливо на чаша, селекцията за януари е само от вина с рейтинг над 90 точки.

Менюто е умопомрачително добро и е съобразено с вината - цените за бутилка на място са с около 15 лв. по-ниски от други заведения. Най-хубавото е, че има специални цени за бутилки за „вкъщи“, бялото е винаги охладено, а цялата идея подкрепя продажбите, които пък аргументират безплатните дегустации всеки месец.
ул. „Цар Самуил“ 45
0889 820 444

Още за ценителите на вино...