НЕКА ФЕВРУАРИ БЪДЕ ТЕАТРАЛЕН

Постановка с повод и без повод

0 коментара Сподели:

За някои може да е месец на виното, за други на любовта, но за теб може да бъде месец на театрите. Задават се страхотни постановки. Няма да сбъркаш, ако избереш някоя от тях… Дори и да си приготвил прекрасна и вълнуваща вечер на половинката, то нека тя започне с театрална постановка. Бъдете готини и културни, отидете на театър!

ЧАЙКА
12 февруари (петък), Театър „Азарян“ 19:30 часа

Чехов. Че-хов. Явор Гърдев се заема с нелеката задача да претвори произведението на Чехов, превръщайки текста във важен за зрителя спектакъл. Самата сценография хваща зрителя за ръка и го отвежда към едни лабиринти от красиви страсти и човешки емоции. Героите на произведението носят със себе си любовите, копнежите и ранените си сърца. Лабиринтът е метафора, реалност, буквалност, илюзия, всичко.
Актьорската игра е поверена на кой от кого по-талантливите Снежина Петрова, Ованес Торосян, Михаил Мутафов, Елена Телбис, Николай Урумов, Светлана Янчева, Лилия Гелева, Захари Бахаров, Владимир Пенев, Христо Петков, Стоян Габровски.

ЛЮБОВНА ПЕСЕН
14 февруари (неделя), Младежки театър „Николай Бинев“, 19:00

От Младежки театър имат прекрасно предложение за всички двойки. „Любовна песен“ е представление за красивата и светла любов, която ни прави по-добри. Когато спектакълът приключи, всеки от вас ще има възможност да се включи в томбола за  спечелване на двойна покана за култовия спектакъл „Кухнята“ (реж. Владимир Люцканов) на 25 или 26 февруари.
Отведи гаджето на театър и се насладете на играта на Силвия Лулчева, Николай Луканов, Светослав Добрев, Елена Бърдарска, Александър Хаджиангелов. Гледай „Любовна песен“ и на 28 февруари, както и на 9 и 22 март.

БЯЛА ПРИКАЗКА от Валери Петров
14 февруари (неделя), Столичен куклен театър (Салон „Гурко“ 14), 10:30; 12:30 часа

"На капчука в игли, сред воали мъгли, по заспали ели, сняг вали, сняг вали." За малките (а защо не и за големите) почитатели на театралното изкуство! Упорито момченце, избягало коте, крадливо свраче, тъжен метеоролог се втурват в едно голямо приключение, в една красива Бяла приказка, в една притча за приятелството.
Участват: Нелла Хаджиева, Здравко Димитров, Мими Йорданова, Румелия Знаменова, Цветослава Симеонова, Анелия Ничева, Галина Веселинова, Надя Тошева, Елза Лалева. Можеш да отведеш детето (или с приятели да си припомниш ценни уроци за приятелството) и на 14 февруари от 10:30 и от 12:30 часа.

ЕДНО МАЛКО РАДИО
14 февруари (неделя), Сатиричен театър „Алеко Константинов“, 19:30 часа

Мая Новоселска. Една актриса, която разказва толкова много на зрителя. Кои са малките хора? Не носят ли те големи мечти? Спектакълът отваря вълшебните врати към света на фантазията, в който можем да се скрием винаги, когато нещо не е наред. Представлението е награждавано многократно, то е толкова дълбоко, събиращо в една вселена нежния талант на Мая Новоселска и лиричната екстравагантност на театъра на Теди Москов. Ако избереш „Едно малко радио“, определено няма да сбъркаш, без значение какво и дали празнуваш.
Можеш да гледаш „Едно малко радио“ и на 11 март.

СКАЧАЙ
10 февруари (сряда), Театър „София“, 19:00 часа

Един човек. Една врата. Два свята. Представлението показва какво се случва, когато един 18-годишен младеж приема живот, който е твърде далечен от неговия.  Леко и постепенно се появяват и други герои. Те са енергични, любвеобилни, забавни, тъжни. Мултимедията, която подкрепя спектакъла, е впечатляваща. „Скачай“ е за всички възрасти и настроения.
Участват: Милена Живкова, Сава Пиперов, Йоанна Темелкова, Петя Силянова, Калин Пачеръзки, Николай Димитров, Юлиян Рачков, Антон Григоров, Симона Халачева, Силвия Петкова, Дария Симеонова, Юли Малинов, Мартин Гяуров, Николай Върбанов, Михаил Милчев. 20 февруари и 15 и 30 март

Виж какво е общото между футбола, изкуството и сънищата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *