ОБРАТНО В ИГРАТА И ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЯ 2 ПО КИНАТА

През новия уикенд ще имаме възможността да видим две филмови премиери. Новата комедия с Робърт де Ниро и Ан Хатауей "Обратно в играта" и продължението на анимацията от 2012 "Хотел Трансилвания 2"

0 коментара Сподели:

"Еверест" на исландския режисьор Балтазар Кормакур оглави бокс офиса за изминалия уикенд с близо 130 000 лв. приходи, а втори зад него остана "Лабиринтът: В обгорените земи" с малко над 60 000 лв.
 
ОБРАТНО В ИГРАТА
режисьор: Нанси Майърс
сценарист: Нанси Майърс
в ролите: Робърт де Ниро, Ан Хатауей, Рене Русо, Андерс Холм, Адам Дивайн, Джейсън Орли и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.4/10 (от 635 гласа)
рейтинг в metacritics: 50/100
рейтинг в rottentomatoes: 49%

 
Съвременен класик в областта на романтичните комедии, номинираната за „Оскар“ Нанси Майърс се завръща след 6-годишно отсъствие с новата си лента. "Обратно в играта" разказва за 70-годишния вдовец Бен Уитакър (Де Ниро), който не намира пенсионирането за особено привлекателно. Бен използва възможността да се върне в играта и става старши стажант в моден онлайн сайт, ръководен от Джулс Остин (Хатауей).
Със смесени отзиви критиката поставя висока оценка на химията и изпълненията на Де Ниро и Хатауей, но определя историята и разгръщането й като недостатъчно задоволителни.
"Майърс, която е на 65 години, толкова много иска да покаже своята носталгичната визия за своите герои, че си е затворила очите за някои неудобни истини за динамиката в поколението, в което тя играе днес."

ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЯ 2
режисьор: Генди Тартаковски
сценарист: Адам Сандлър, Робърт Смигъл
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 7,6/10 (от 395 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 40%

След успешната си премиера през 2012 (номинация за Златен глобус и над 350 милиона долара приходи) режисьорът на "Самурай Джак" Генди Тартаковски се завръща с продължението.
Известни промени са настъпили от първото влизане на Джони в хотел „Трансилвания“ насам. Хотелът вече е отворен и за гости хора. Мейвис и Джони имат малко момче на име Денис, чиято липса на вампирски способности притеснява дядо му Дракула. Когато Мейвис и Джони посещават родителите на Джони, Дракула привиква приятелите си Франк, Мъри, Уейн, Грифин и Боби да помогнат на момчето да премине през обучителния лагер за чудовища.
Критиката се изказва от смесено към отрицателно за продължението:
"Хотел Трансилвания 2" е по-добър от оригинала, но нека не забравяме колко ниска летва за прескачане беше той."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *