10 сигурни признака, че си нърд

Как да разбереш, в случай че не си сигурен

0 коментара Сподели:

Според Wikipedia „нърд“ значи „зубрач“ и „отличник“. Самата статия обаче слага дисклеймър, че това е  „трудна за превод дума, защото няма точно еквивалентно понятие на български. Използва се предимно в САЩ и като стереотипна или архетипна характеристика означава човек с интелигентност над средно ниво, чиито интереси (обикновено в областта на науката и математиката) не се споделят от преобладаващото мнозинство в обществото“. Ние също нямаме точна дефиниция за понятието, но пък сме забелязали няколко задължителни белега, че си такъв.

Ето кои са сигурните признаци, че си нърд:

Изпитваш влечение да знаеш ненужни неща

Нърдщината най-често се изразява в това да си пълниш главата с безсмислени факти. Някои от тях могат да са безкрайно полезни, когато ходиш на куиз например, но това също само по себе си е зубърско занимание. Колкото по-голям нърд си, в толкова по-ъндърграунд субкултури и обскюрни теми заораваш.

Техниката е твоята религия

Има различни видове нърдове – някои са в сектата с ябълката, някои боготворят отворения код, други салвиджват стари PC-та и ползват нокиа фенерче. Това, което обединява всички тях, е любовта към вещите с жици, процесор и батерия. Нърдовете се вълнуват от техниката така, както останалите хора захождат към секса.

Имаш специфичен вкус

Без значение дали си падаш по чудовища и гноми, лазерни мечове или мутирали зомбита мозъкоядци, най-вероятно си нърд, ако предпочиташ тези приказки пред неореализма. Общо взето, всички подобни истории могат да се сведат до един-единствен сюжет – битка на доброто и злото, в която малкият човек прави голям подвиг. Не звучи много като арт кино, нали?

Изпитваш влечение към детски играчки

Има нещо неизживяно в детството, което те прави истински нърд. Затова и много често принадлежността към тази субкултура има за външен израз големи хора, заети със занимания за подрастващи. Този стереотип може да избие в

косплей, стая, пълна с легота, или кашони книжки с комикси,

но винаги е нещо крайно неотговарящо на препоръчителната възраст на кутията за продукта.

Смешни са ти странни неща

Нърд шегите доста се различават от типичното чувство за хумор. Препратките и мета меметата са основно изразно средство, а играта на думи тип каламбур е винаги задължителна. На особена почит са особени вицове и дебилен хумор. Също така мейнстрим шегите от родната телевизия не докарват даже усмивка на лицето ти.

Обичаш пъзели и бордови игри

По някаква необяснима причина борд геймс натискат бутони в мозъка на нърда, които обикновено при останалите хора са запазени за тригери като хазарта и наркотиците. Ако искате да видите кървав екшън – съберете шайка нърдове и ги оставете да играят нещо на маса по избор. Само те  са способни да превърнат детска игра в епична битка за спасяването на човечеството.

Усещаш социална дистанция

Нърдовете живееха в социална дистанция много преди корона да значи нещо различно от бира. Те също така идеално се адаптираха към карантината – и без това целият им живот беше виртуален, просто спряха да се чувстват гузни, че не искат да са част от света навън.

Общо взето, ако усещаш една невъзможност да фитнеш ин – или си нърд, или си извънземно.

Има аспекти в света на нормалните хора, които просто не разбираш

Като правило нърдовете не се вълнуват от колективни спортове, изпитват объркване при социални интеракции на квартално ниво, както и нула интерес към хуманитарни занимания, забавляващи цялата Вселена. Като например клюките и реалити шоутата. Последните за нърда са мистерия. Хората, които ги следят, също.

Имаш особено отношение към секса

Нърдовете обикновено са представени като свенливи, срамежливи и леко смотани. Първите две не са задължителни, но третото е константа. Вроденият невротизъм избива във всеки нърд, особено след като се замогне в IT сектора, което води до смотаност на следващо ниво. И да, всичко това избива в постоянни окуърд сексуални ситуации с различно ниво на срам.

Най-вероятно не се приемаш за нърд

Едно от най-важните качества на истинския нърд е да се разграничава от останалите такива. Да, кефиш се на няколко междугалактически саги, но има много по-болни фенове от теб. Имаш меч на бюрото си, но познаваш човек с вещерски костюм. Без замисляне би предпочел добра видеоигра пред посредствен секс, но пък познаваш хора с виртуални хентай гаджета. Да си нърд е състояние на духа, то е вътрешна нагласа. С каквито и дрехи да се навлечеш, както и да го прикриваш със заучено общуване,

нърдчето в тебе си остава там и само чака удобен случай да излезе на повърхността.

Докажи, че не си истински нърд и излез за забавление на открито.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *