10 ЛУДИ КОЛЕДНИ ПОДАРЪКА

Приятелите ти заслужават да се пошегуваш с тях на Коледа - плюс това, ако ги избъзикаш с подарък, няма как да ти се разсърдят

  • 16.12.2013
  • от Тео Чепилов

Коледа е онзи магически момент, в който хората изразяват любовта помежду си с подаръци, като най-често те са чорапи. И все пак понякога традицията на празничното чорапче не е лошо да бъде разбита с нещо по-оригинално. Не, нямам предвид дезодорант или крем за бръснене, а истински забавен подарък, който да донесе усмивка на лицето и да изпълни с коледен дух даже най-циничния от киселите ви приятели. За пример вземи някои от следващите луди подаръци:

МЕНКИНИ

Едно от нещата, които научихме от Борат, е, че няма по-антисекси гледка от мъж в бански тип менкини. Това автоматично прави този подарък страшно подходящ за разкрепостени пияници със склонност към ексхибиционизъм, особено ако са щедро окосмени. Единственият проблем е, че когато получи такъв подарък, приятелят ви ще изпита неистов импулс веднага да се навре в него и да дефилира пред всички, а това е ментална картинка, която никога няма да можете да изтриете от съзнанието си.

АБСОЛЮТНО БЕЗЖИЧНИ КОЛОНКИ


Колкото и мощни да правят колонките на смартфоните, в човешката природа е заложено да искаш повече звук, така че рано или късно се стига до необходимостта от свързване на телефона с уредбата. Тогава изникват и куп проблеми като съвместимост на буксите, ровене за кабели и липса на мобилност – все неща, които при абсолютно безжичните колонки липсват, защото, както името показва, те нямат нужда от никакво окабеляване: просто слагаш телефона върху тях и музиката рязко става по-силна. Не е ясно как го правят, но тези колонки работят – при това саундът остава със същото качество, а марката и моделът на телефона са без значение. А понеже са абсолютно безжични, можеш да носиш колонките навсякъде със себе си, даже в тоалетната. Перфектен подарък за меломани.

ОТРЯЗАНА КОНСКА ГЛАВА


Перфектният подарък за киноманиаците и хевиметъл феновете е калъфка за възглавница с отрязана конска глава. Освен че пресъздава една от най-култовите сцени в “Кръстникът”, когато филмовият продуцент Джак Уолц се събужда до карантиите на любимия си жребец, тази калъфка притежава суперсили: гарантирано гони кошмарите, а също така и отказва момичетата да остават да се гушкате през нощта, след като важните задачи в леглото са изпълнени. Единствено природозащитниците може да реагират малко първосигнално и да не разберат шегата, нито пък да ви дадат шанс да им я обясните.

iРЪКАВИЦИ

Освен че подържат традицията на Коледа да се подаряват плетива, тези смарт-кавички балансират идеално между практичност и хай тек гъзария, като решават един проблем, с който всички iЮзъри извън Калифорния се сблъскват – навън е кучи студ, ти си навлечен с ръкавици, телефонът звъни на пожар и няма как да вдигнеш. Решението е едно – ръкавици с блутут, които имат две уникални функции: позволяват свободно ползване на тъчскрийна, а освен това през тях може да се води разговор, защото лявата ръкавица има слушалка в палеца и микрофон в кутрето. Точно така – Minority Report  шит. Батериите им издържат 10 дни на стендбай и 20 часа на разговори, достатъчно да поддържаш пламъчето на връзката си в България живо, докато караш сноуборд в Алпите. Макар че при тези цени на роуминга по-добре да звъниш на местен секс телефон.

ЧАША - БУТИЛКА ЗА БИРА

Истинските мъже пият бирата от бутилката, но понякога социалните им ангажименти налагат използване на чаша. Този подарък предлага перфектния баланс между двата стила на бирене – освен това изглежда като нещо средно между дизайнерски интериорен акцент и произведение на изкуството. Въобще изключително подходящ подарък за човек, с когото сте изпили една цистерна бира в този живот и възнамерявате да изпиете поне още толкова. Нелоша идея е да допълниш комплекта със специална селекция белгийски бири – току-виж дойде добра карма и изпиете заедно половината.

NOKIA 3310


Вече е толкова тривиално да имаш iPhone, че хората се срамуват, даже се опитва да го прикрият всячески, което превръща калъфчето в доста оригинален подарък. Един от най-забавните възможни кейсове е реплика на култовата пръчка Nokia 3310, която със 126 милиона продадени бройки е сред топ телефоните на всички времена. Освен че е напълно в модата на деветдесетарския ривайвъл, като излъчва стил и класа, това калъфче има и защитна функция, защото предпазва смартфона от кражба. Все пак кой би посегнал на 13-годишен телефон освен болен колекционер?

КИЛ-БИЛ КНИГОДЪРЖАЧКА


Да подариш на някого книга показва липса на особена креативност при идеите, но ако му дадеш книгодържачка с форма на самурайски меч Катана – това е велико! Естествено мечът не е истински, така че, ако случайно на приятеля ти не му хареса подаръкът, не може да те заколи с него. Освен това, ако се чудиш как се крепят книгите – използва се силата на магнитното привличане, няма клъцни-срежи. И понеже много често феновете на Kill Bill намират четенето на книги за занимание от миналия век – държачката работи също толкова добре с DVD-та и видеоигри.

ЛЕДЕНИ ШОТОВЕ

Специален подарък за онзи твой приятел, който на всяко парти у вас не спира да иска още и още лед – форма за шотове. Като всяко гениално нещо и тук принципът е елементарен – водата замръзва и се превръща в чаша, после добавяш в нея отрова по собствен вкус и пиеш, преди да се е разтопила. За драматичен ефект след това можеш да разбиеш чашката в стената, при това без да направиш повече демидж от разлята чаша вода. Ако предпочиташ по-естетски форми на забавление, можеш да напълниш формата със специална смес – например шоколад или пък плодов сироп. Така ще получиш, от една страна, цветни чаши, от друга, ще добавиш аромат към алкохола в шотовете. Даже може да получиш и овации.

ДИСПЕНСЪР ЗА СОПОЛИ


Естествено че не става дума за истински диспенсър за сополи – кой би дал пари за нещо такова, като си има един безплатен на лицето? Това е дозатор за течен сапун, но пък с доста оригинална форма. Подходящ е, разбира се, за тематичен подарък – във всяка компания има един човек, който кара по 10 грипа на година или пък е просто фен на сапунените сериали. За съжаление още не са измислили душ гел с мирис на сополи, така че ще трябва да се примириш да допълниш подаръка само с такъв, който прилича на това неприятно вещество. Подаръкът не се препоръчва за хора без чувство за хумор, особено гнусливи момичета, както и за такива, които наскоро са си правили ринопластика.

КОСТЮМ ПЕНИС


Когато правиш подарък, имаш уникалния шанс да намекнеш нещо на един човек, без той да може да ти се разсърди – в случая, когато дариш на някого “Големия Уили”, посланието е повече от ясно. Костюмът за големи момчета е надуваем и има дизайн, който отваря всяка физиономия. Освен това идва и с екстри – само трябва да му сложиш 4 батерии АА, които го поддържат в еректирало състояние 7 часа. И ако се притесняваш, че тематиката на Големия Уили не е много коледна, можеш да го представиш като новогодишен подарък – все пак, ако посрещнеш в този вид 2014, няма как да не е легендарна година.

Всички подаръци можеш да намериш при приятелите ни от най-култовия онлайн магазин за подаръци - ludlisi.com

Виж и ТОП 10 на най-кифленските номера.