Не е страшно да сгрешиш, страшно е да не опиташ

Превърни се в силен играч и не забравяй - пътят към успеха го откриват смелите

0 коментара Сподели:

Много млади хора смятат, че пътят към личната и професионална реализация се намира трудно и едва ли не на всяка крачка ни спъват обстоятелствата. Били сме свидетели на доста крайни мнения по въпроса, но въпреки това продължаваме да вярваме, че подобен поглед над нещата потулва мотивацията на заден план, а без нейната сила не просто всичко заспива на едно място, ами бъдещето на младите тръгва назад. Този развиващ се проблем в България е наложително да намери своето решение и неслучайно ще бъде съществен фокус на предстоящото събитие Жадни За Знание. Организаторите на образователната програма за младежи Youth Empowered, Кока-Кола България в партньорство с Джуниър Ачийвмънт са напълно готови да подадат ръка към постигането на мечтите ви и канят всеки желаещ да намери правилната посока към личния си успех, да се включи в безплатната програма за развитие. Какви теми ще бъдат засегнати и как ще протече събитието, споделя отблизо менторът на образователната програма  – влогърът Крис Захариев.

Здравей, Крис, как си?

Щастлив, както винаги!

Отново те хващаме на гребена на вълната, този път заровил поглед в предстоящото събитие Жадни За Знание, част от образователна програма за младежи Youth Empowered. Сподели с нас какво те вдъхнови да станеш ментор в събитието?

Винаги съм обичал да помагам и споделям опита си с хора, на които би им било полезно да го чуят. Особено виждайки колко объркани понякога сме младите, когато стане въпрос за кариерно развитие, ме мотивира още повече да помагам. Мисля, че най-ценният урок, който мога да дам на младежите, е

да не се страхуват да пробват различни професии и хобита, защото само така могат да разберат в какво са добри и в какво не.

Фокус на програмата са младите икономически неактивни хора в България. За жалост техният процент никак не е незначителен, ти обаче си точно обратната страна на монетата – не спираш да развиваш и реализираш идеите си. Ще разкриеш ли на участниците в проекта как откри верния път към личната и професионалната мотивация и какво те накара да повярваш в него?

Както вече споменах, ключът към успеха – и под „успех“ имам предвид да намериш това, което обичаш – за мен е точно пробването на нови неща. Много често, когато си говоря с хора на моята възраст или по-млади за професии, кариери и работа – огромна част ми казват: “Не знам в какво ме бива”. При този въпрос винаги следва моя контравъпрос: “Добре, какво си пробвал?”. Най-често отговорът е “Ами, нищо”. Това “непробване” на неща според мен е породено от страх от провал, който понякога ни парализира. Предпочитаме да не се захващаме с нищо, отколкото да пробваме и да се провалим. Срещу това ще се боря, давайки моята лична история за пример. Занимавал съм се с музика, мода, фотография, анимация, опити за собствен бизнес и какво ли още не, преди да намеря киното, режисурата и влогването, което се превърна в моя страст и професия.

Вярваме, че жаждата за успех е кодирана във всеки от нас, но и тя като всичко останало изисква да бъде утолявана. Смяташ ли, че младите хора в някаква степен са заели пасивна позиция именно заради липсата на подкрепа, насока, дори стимулация за развитие?

Добър въпрос! За жалост има нещо вярно. Насока и стимул липсват. Чудесното в случая е, че ние младите много лесно се “запалваме” за правилните неща. Единственото, което ни трябва, е малко подкрепа и пример.

Ще имат ли участниците в събитието възможността да получат и съвети за успешното си представяне по време на предстоящия им кариерен път? Как да създадат изпъкваща автобиография, насоки кои свои страни по време на интервю да акцентират и т.н.?

Абсолютно! На събитието ще има богатство от ментори и хора, с които ще могат да получат практически съвети за всичко, което би им било полезно.

За никого не е тайна, че начинът да промениш всичко, което не ти харесва, е да събудиш мотивацията си, като повярваш в собствените си сили навреме, и възрастовата група 16–26 г., за която е предназначена програмата Youth Empowered, е точният момент за това. Всеки ли, който е на тези години и има желание да постигне успех, може да се включи в проекта ?

Отново същият отговор – абсолютно! Всеки може да се включи, напълно безплатно е! И всички лекции ще бъдат налични на online платформата youthempowered.bg.

Надявам се да се видим там! 🙂

Образователната програма Youth Empowered ще се състои на 16 ноември в литературен клуб „Перото“, а своето място в събитието можеш да запазиш, като се регистрираш тук.

Представяме ти още един добър пример и истински вдъновител за учениците

Във времето за култура пък виж какво ни сподели актрисата Лилия Маравиля за новия български филм с нейно участие "Партньори"

Какво друго се случва в града – последвай ни в Instagram и ще разбереш пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *