Оги Начев on board

Диви 15 години по пистите

0 коментара Сподели:

Оги е водещ в свежата тв продукция „Дивата муха“, което е силен екстремен полъх в скучния роден ефир. Виждали сме го на всевъзможни за алтернативни спортове места, до които стигаш на принципа „един приятел ми каза“, затова нямаше как да не го потърсим, когато става дума за зима и за разни курорти, ама такива, които са по от нашите…

Какво караш и откога?
В момента съм съсредоточил зимата върху сноуборд – това ще ми бъде 15-ата година.

Кое беше първото „уау“ място, на което попадна?
Първият път, когато се качих на ледника Хинтертукс, определено остави голям отпечатък в съзнанието ми. Тогава може би за първи път се замислих по-сериозно над това, че човек всъщност е толкова малък пред лицето на природата, че е просто една миниатюрна част от нея. Беше вълшебно.

Разкажи ни по малко за местата, на които си бил?
Всяко едно място за каране си има своя чар и вълшеб ство. И всяко едно си има своите правила. Колкото и безумно да звучи – да караш на френските, италианските и австрийските Алпи си е напълно различно преживяване. Нищо, че е една и съща планина. Хората са с различен манталитет, обитателите на пистата – с различно поведение, архитектурата на курортите не една и съща, но всяко местенце си има своя чар. Преди няколко години карах за първи път в Македония и Сърбия и с ръка на сърцето мога да кажа, че беше доста яко!

Кое ти е любимо и защо?
Майрхофен. Километрични писти, разкошни гледки, един чудесен сноупарк, разкошни условия за извънпистово каране. И, разбира се, едно много романтично селце с адски услужливи хора. Наблизо има и зверски воден парк, в който можеш да дивееш колкото си искаш, така че има за всички.

По кое време на зимата най-често стягаш багажа?
Най-евтино е в началото на декември, но тогава заболяването „липса на сняг“ е доста реално. Най-гот е да се кара февруари, защото тогава по големите курорти почти няма как да няма сняг, но пък е и най-скъпо. Март месец също е много приятно, защото е по-топличко и  слънчево.

Виж какво разказва за сноуборда Александър Михайлов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *