Бъди човек – помогни на куче в беда

Времето на отворените клетки, щастливите муцуни и топлината от любов

0 коментара Сподели:

Помниш ли историята Не си купувай приятел, осинови си? Там ти разказахме за любимия ден на кученцата от общинския приют в Горни Богров. Събота – денят за разходка и посещения на външни хора в приюта. 

Времето на отворените клетки, щастливите муцуни и топлината от любов. 

Ако не си запознат с локацията, то с две думи – на около 20 км от София се намира общинският приют в с. Горни Богров, където се помещават около 1500 безстопанствени кучета. Хората, които се грижат за тях, дават цялата си любов за четириногите приятели, но нещата не приключват с това. Приютът се нуждае ежедневно от храна, топли завивки и доброволци, които да разхождат кучетата.

Знаем, че любов и грижа обитават сърцата на нашата порода градски хора, затова ти представяме няколко начина да бъдеш различен, да избереш да не обърнеш гръб, а да помогнеш – кой както може. 

Дари храна и консумативи

Грижата и вниманието понякога имат форма на пълна купичка с храна, топло одеяло за студените дни. 

Присъедини се в подкрепа на каузата още тази събота с благотворителната изложба на студенти от департамент „Дизайн“ на НБУ. Този уикенд ни представят „Нов живот“ изложбата с мисия да помага. Рециклирайки и давайки живот на вече неизползвани вещи и предмети, студентите успяват да създадат истински шедьоври и по този начин да подпомогнат със средства приюта в с. Горни Богров.

Част от сумата от всеки закупен артикул от изложбата ще подкрепи живота на кученцата в приюта. В помощ на каузата се присъединяват и въздействащите фотографии на нашия приятел Vanyo Photography, а за музикалната атмосфера пък ще се погрижи Momchil Shishkov

Стани доброволец

Наред с приюта в с. Горни Богров съществуват още много други организации с мисия да се грижат за изоставени или бездомни животни. Отделеното време за доброволчество – гарантираме – ще изпълни сърцето ти с топлина и смисъл, а любовта, с която животните ще ти благодарят, е безценна награда, която да ти дарява усмивка дни наред.

Осинови животно

Освен тези варианти те призоваваме, ако търсиш своя домашен любимец и най-добър приятел – не пренебрегвай възможността го откриеш в някой от приютите. Породата невинаги е от значение, когато става въпрос за любов, а по тези места тя е в изобилие.

Който и начин да избереш, ще се радваме да те видим в Koncept Space още тази събота, събираме се с много добро настроение и нестихващо желание да направим добро.

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *