В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА 15-17 ЯНУАРИ

Виж какви да ги вършиш в София през уикенда

0 коментара Сподели:

Този уикенд се очертава особено културен. Каним те в една необикновена гримьорна, пускаме ти класика и те караме да се замислиш по нов начин  за пространствата, които обичаш и обитаваш. Ако пък си на вълна да забъркаш полезното с приятното, се задава събитие, което може да преобърне кариерните ти желания с главата надолу. Дерзай и не си стой вкъщи. Не е толкова студено!

ARTIST
ПЕТЪК, ТЕАТРАЛНА РАБОТИЛНИЦА СФУМАТО, 19:00 ЧАСА

Задава се премиера в "Сфумато" на ART is T, с участие на София Владева-Адамова, Благовеста Митева, Симона Тодорова и др. и по музика на Милен Апостолов. ARTisT е покана за гримьорната, покана за ума, предизвикателство да разберем защо сме такива, каквито сме. Представлението обещава да те провокира да слушаш и да говориш едновременно, да скочиш от ръба с единствената цел да полетиш. Какво се крие зад завесите на твоята гримьорна, какви са твоите страхове, ще откривате тепърва.

ХАБИТАТ
ДО 10 ФЕВРУАРИ, GALLEY SYNTHESIS

Как разбират концепцията за "Хабитат" осем тотално различни фотографи? Галя Йотова, Красимира Серафимова, Мичико Макино, Надежда Павлова, Негар Ягмаян, Венци Занков, Сантяго Серано и любимата ни Евгения Максимова (неотдавна ти показахме снимките й на балканските кухни и историите, разказани от радиоточката  се включват в изложбата със свои работи.

"Ако съзерцавам продължително как някой бяга, ще успея ли да избягам?" е въпростът, който пък задава Галя Йотова. Ние знаем отговора, а ти ще го намериш в една снимка. Обещаваме.

STARTUP JOB FAIR
СЪБОТА, BETAHAUS, OT 10:00ДО 20:00

В случай че стартъп светът те влече, нашите хора от betahaus са ти спретнали чудно събитие. Startup Job Fair е мястото, където ще можеш да се срещнеш с иновативни компании, които търсят липващия си елемент – IT, маркетинг и други хора, които да присъединят към екипите си. Звучи като добра възможност да счупиш клишето на офис работата от 9 до 5 или поне да се вдъхновиш да се развиваш в една "по-свободна" среда. Повече за това, кои са отворените позиции на компаниите, които вече са си "запазили" място да се срещнат с теб, можеш да видиштук.

CREATIVE DOG WALKING
СЪБОТА, БОРИСОВА ГРАДИНА, 11:00 ЧАСА

Събота сутрин е за хора, кучета и Космос. Така поне го разбират приятелите ни от мобилното приложение за собственици на домашни кучета DOGLAR и ентусиастите от Cooltsalon, с които преоткриваме любими софийски места. Creative Dog Walking е събитие, на което кучкарите ще могат да се срещнат, запознаят и разберат повече за апа, пък и един за друг. По време на разходката ще се отбият и в Обсерваторията към СУ ''Климент Охридски". Eкипът на Катедра по астрономия ще разказва за това специално място в Борисовата градина и ще разкрива космическа загадка. Сборният пункт е 11:00 при Езерото с лилиите, а регистрацията и подробностите са тук.

ФОРТИСИМО АКАДЕМИЯ – "ВИВАЛДИ"
НЕДЕЛЯ, ЗАЛА БЪЛГАРИЯ, 17:00

Неделното събитие, което ни хвана окото, е добър повод да ти припомним един любим текст, наречен "Да не съм луд да слушам класическа музика" . Ако си поне малко луд или пък ти се иска да закачиш нещо от тази благотворна лудост, в Камерна зала България те чакат актьорът Владо Пенев в компанията на Софийската филхармония и трима солисти, които да те пренесат в края на 17-и и началото на 18-и век и да внесат малко яснота защо Вивалди е голямо име, а музиката му още по-голяма. С този концерт Фортисимо Фамилия стартират серия образователни събития за любопитни възрастни, защото никога не е късно да започнеш да слушаш стойностна музика.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *