В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 11-13 ДЕКЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Ах, декември, толкова те обичаме! Уикенди на скитане от коледен базар на коледен базар, от маса на маса, от чаша на чаша. От юргана рано сутрин скачаме в кубинките и сме на коледна експедиция, защото виж какво се случва в столицата тези дни. Няма време за излежаване!

НАХОДКА
НЕДЕЛЯ, DETAILOR SOFIA, 12:00 – 17:30 ЧАСА

Прецизна селекция дрехи и аксесоари втора употреба ще гостува в концептуален магазин "Дитейлър", удобно разположили се сред икони на продуктовия дизайн. Разрови се за находка от модния и интериорния дизайн, като имай предвид, че понякога по-голямата част от кефа е самото търсене. Стартирай алтернативното празнично пазаруване от „Дитейлър“. Събитието ще откриеш тук.

АНГЕЛИ И ПРАСЕТА – ЧЕТВЪРТО ИЗДАНИЕ
ПЕТЪК – НЕДЕЛЯ, СКЛАДА, УЛ. БЕНКОВСКИ 11, 4 ЕТ., 11:00 – 21:00 ЧАСА

Четвърта зима поред коледният pop-up shop Ангели & Прасета ще ангажира приятно един от празничните ни уикенди през декември. В любимото ни алтернативно пространство Склада, сред креативност, дизайн, хубава храна и младо вино, ще открием всичко необходимо, след закупуването на което ще въздъхнем с облекчение, че и с тези подаръци сме се справили някак. Повече инфо ще намериш тук.

ФОТО ИЗЛОЖБА: СОФИЯ В КРУПЕН ПЛАН
ПЕТЪК, БАР POINT, 20:00 ЧАСА

София в крупен план има за цел да покаже града ни, но не като от пощенска картичка или пътеводител, а онази София, която принадлежи на всеки от нас. Градската среда, видяна в общи планове или архитектурни детайли, през любими или малко познати места (нейните улици, квартали, пазари, подлези и задни дворове), но и през нейните обикновени или необикновени обитатели… Ще се наслаждаваме заедно на София в крупен план и начина, по който Августа Илиева я вижда и показва довечера. Виж събитието.

КОЛЕДЕН ФЕРМЕРСКИ БАЗАР FARMHOPPING
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, BETAHAUS, 11:00 – 18:00 ЧАСА

Коледа наближава и всички се въртим около масата двойно повече от преди. Искаме да се запасим с качествени вкусотии, затова този уикенд сме на Коледен фермерски базар. Ще прекараме цял уикенд заедно около отрупаните с чиста храна маси на над 30 малки семейни стопанства, които са част от farmhopping семейството. Ще дегустираме и пазаруваме домашни вкусотии на втория етаж в innovation space, а долу, в betacafe, ще гледаме и слушаме как производители, кулинарни блогъри и готвачи ни въвеждат в тънкостите около отглеждането на различни култури и животни и приготовлението на някои традиционни храни. Всичко това, докато се топлим с ароматни напитки. Тук можеш да разгледаш кой ще се включи. Не пропускай!

ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА КРАФТ БИРА
НЕДЕЛЯ,
KANAAL, 13:00 – 19:00 ЧАСА

Внимание! Второто издание на този бирен празник е вече тук. И е българско, и ни е едно такова гордо и развълнувано, че и ние не оставаме по-назад по вкус и качество от световните марки крафт бира. Всички български кехлибарени напитки ще са на промоционална цена за събитието. Входът е 6 лева и включва дегустационна чаша и 3 жетона за бири по избор. Ако се чудиш кои марки ще опиташ или къде е KANAAL, цъкни тук.

COSMOS CHRISTMAS MARKET
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, COSMOS COWORKING CAMP, 11:00 – 23:00 ЧАС
А

Вече е повече от ясно, че пространството на Cosmos крие повече изненади, отколкото можем да си представим, затова нямаме търпение за предстоящия COSMOS CHRISTMAS MARKET. Селекция от продукти, подходящи за коледен подарък (независимо дали става дума за любимите хора или за теб самия), със скандинавски дизайн, както и красиви детски дрехи, интериорни решения, аксесоари, керамика, дамски и мъжки дрехи, играчки, чанти и илюстрации ще са на дневен ред този полуработен уикенд. Събитието е тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *