ИКЕА и Кристина Орсова представят „Умна кухня с грижа за природата“

Кулинарна креативност, устойчиви решения и грижа за дома – разказваме ти как една книга променя погледа към кухнята

0 коментара Сподели:

През студените месеци желанието да си стоим вкъщи се засилва,

а с него и това да похапваме вкусотийки докато гледаме някой готин филм или любим сериал. Точно тогава творческият процес в кухнята се издига на друго ниво – превръща се в специален ритуал, особено когато включва качествени продукти, добри идеи и приятна компания. Затова бяхме много радостни, че имахме възможността да присъстваме на официалната премиера на „Умна кухня с грижа за природата“ – новата книга на кулинарния блогър Кристина Орсова, създадена в партньорство с ИКЕА България. Събитието се проведе на 25 ноември в обновения отдел „Кухни“ на магазин ИКЕА София – място, което идеално пасваше на темата, и бе водено от Гергана Стоянова – гласът на новата кампания на ИКЕА „Всичко любимо започва в кухнята“. Още с влизането попаднахме в елегантно подредени нови интериори, които дизайнерският екип на ИКЕА е разработил през последната година.

Пространства, вдъхновени от реални домове, различни стилове и практични решения, които разкриват как едно място може да улесни ежедневието и да се усеща като „твое“. Срещата откри Яна Якимова, управител на ИКЕА, която говори за мисията на бранда – да помага на хората да създават кухни, които работят за тях, независимо от бюджета или размера на дома.

Кухни, които намаляват стреса, носят радост и насърчават по-здравословни навици.

Точно тази философия е в основата на книгата – съчетание между практичност, устойчивост и грижа за един по-балансиран начин на живот. Бистра Божикова от екипа „Маркетинг“ на ИКЕА България също подчерта общите ценности на партньорството и желанието да се покажат малки, лесни, но значими устойчиви практики в кухнята.

Кристина ни разказа за историята зад проекта – наблюденията от годините в собствената ѝ практика, желанието ѝ да предложи простички решения и идеята книгата „да живее върху кухненския плот“. Да бъде от онези издания, към които посягаш всеки ден щом ти дойде кулинарната муза. Тя ни припомни колко малко е нужно, за да намалим разхищението на храна –

от доброто съхранение в стъклени буркани и многократни силиконови капаци

до умните трикове за свежест на зеленчуците. А накрая имахме възможността да опитаме и част от рецептите в книгата – вкусни, сезонни, приготвени от продукти, които иначе често подминаваме. Малко като магия – от „каквото е останало“ се получават ястия, събрали топлината и уюта на сезона. А ние си тръгнахме не само с вкусни впечатления, но и с много идеи за това как една кухня може да бъде по-устойчива, по-красива и по-жива.

STOCKHOLM 25 – устойчива философия за интериор с новата колекция на ИКЕА

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.