Три вдъхновяващи истории за пътя с TEDx

Предлагаме ти три вдъхновяващи истории за личностна трансформация и път до себе си от богатата колекция на TEDx, а събитието им ни очаква в събота.

0 коментара Сподели:

Знаеш, че всеки преминава през нещо в живота си. Нещо, което го спъва, което го праща на седмото небе, което го замисля, което го изгубва, което го смазва или пък вдъхновява. Винаги това нещо обаче води до по-важната част от живота, а именно пътя. Пътят до самия себе си е крайната цел. Да се намериш е може би най-трудната мисия на всеки от нас, но всички, стигнали близо дотам, знаем колко велико усещане е това. Ето защо ти предлагаме три вдъхновяващи истории на хора, преминали по различен път, но все с крайната цел да бъдат щастливи и да открият себе си или своето си нещо – мястото си в света. Настани се удобно, пускай смело клиповете и помни, че винаги има път до това, което отдавна те чака. А ако искаш да чуеш още вдъхновяващи разкази от „живия живот“,

не забравяй, че грандиозното събитие, което съвпада с годишнината на TEDxVitosha, те очаква на 9 март (събота) в Народния театър.

На него публиката ще чуе 18 лекции и изпълнения в рамките на TEDxVitosha: Намерете х. На същия ден, когато в София ще бъдем домакини на TEDxVitosha, в света ще се проведат още 30 TEDx събития – от Гана, Нигерия, Таджикистан и Саудитска Арабия до Индия, Китай, САЩ, Малайзия и Канада. Билети за най-вдъхновяващото пролетно издание на TEDx можеш да намериш ЕТО ТУК, а историите те очакват нататък.

ТЕА, ИЛИ МОМИЧЕТО, КОЕТО ИСКАШЕ ДА ВЗРИВИ КАТЕДРАЛАТА В МИЛАНО

Теа Денолюбова е може би единственото момиче, което е плакало по всички площади и паркове в Милано и както казва тя – това е титла, за която доста дълго се е борила. Тя ни разказва за пътя на младите хора в чужбина, който може и да не е онази розова приказка, която всички си представяме, и как всъщност човек може да се чувства нещастен дори в Италия. За това, какво е да извървиш пътя до себе си, преминавайки през самолети, трамваи и едни от най-красивите площади в света, за да осъзнаеш, че „В България не е гадно“ – Теа.

БИЛЯНА, КОЯТО ОЦЕЛЯ

Биляна Савова е една от най-вдъхновяващите жени, които познаваме. Тя успя да се справи със страшната диагноза МС (множествена склероза), да претърпи сърдечна операция (и гордо да се снима с белега от нея на корицата на любимата си "Ева"), да преодолее загубата на майка си и да се изправи отново. Биляна е воин на светлината и ние сме сигурни в това, а във видеото горе тя разказва за личния си път, който е изминала от диагнозата до днес. Тя говори за пътя-изпитание като дар и възможност и ни кара да поемем собствена отговорност както за стръмния хълм, до който сами сме се докарали, така и за силите по изкачването му. Път към здравето като път към себе си.

ПЪТЯТ ДО КОРЕНА ПОНЯКОГА МИНАВА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ

Розмари Де Мео освен автор на книгата "Стопанката на Господ" е и истински добър разказвач. Тук тя ни повежда в собствената си приказка – пътя ѝ от Италия, където е омъжена, обратно до България. Розмари умело ни води в личната си история, която е и история за корена. Тя смело ни пита дали ни е важно, дали ни пука за родния ни език, семейство, род, земя. В разказа ѝ съвсем ясно се вижда, че най-краткият път понякога може да премине през цялото земно кълбо, докато се върне пак там, откъдето е тръгнал – вкъщи.

За още "пътни" истории – виж 3 топ места за айляк край Пловдив.

Или прочети за пътя до Сантяго, който не води точно до Сантяго.

За останалото – последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *