YOLO НАИСТИНА

Или как оправданието, че животът е кратък, може да ти го съкрати още повече

0 коментара Сподели:

Всеки е виждал снимки, на които десетки чифта крака и ръце стърчат към тавана с по няколко глави между тях. Навсякъде летят чаши, шишета, капки и струи от всякакви вещества. Тия снимки вървят с големи надписи YOLO, което предполага, че това е било неповторимо як купон. Ама верно ли?

Някак доста хора са приели драматичната идея, че живота им е кратък по особен начин – като извинение да се направят на куче веднъж в седмицата.

Нормалният yolo-човек би казал нещо от сорта на: „Когато бачкаш на девет- или дванайсетчасови работни смени и в края на седмицата главата ти е гръмнала от цялото напрежение, си заслужава да отпуснеш напрежението.“ Да отпуснеш напрежението? Ама верно ли?

Ако си съгласен с това, си толкова далече от CARPE DIEM идеята, колкото Хораций  от карането на сърф.

Сам по себе си това е страхливият начин да се отърсиш от ежедневния стрес. Да излезеш да употребиш всичко и всеки възможен, а после да се върнеш към уредената линия на добро образование-добра работа-деца.

Това, че се живее веднъж, би трябвало да те подтиква да правиш нови неща. От тия, които гледаш по филмите и новините, които биха те белязали по медицинския начин.

Защо не се сбиеш с няколко батки. YOLO, защо да не те спукат от бой един път в живота? Да видиш как е? В болницата може и да срещнеш любовта на живота си.

ИЛИ

Представи си се как влизаш въоръжен с маска от JUMBO в клона на някоя банка, обезвреждаш охраната и мяташ торба към касиерката, крещейки й да я напълни догоре.

Ако горното изисква особен криминален бекграунд, решението е газов пистолет, един от чорапите на майка ти на главата и кварталният магазин. Ти срещу продавачката. Все ще навиеш още някой уморен от ежедневието приятел да кара колата. Ако си затваряте устите, шансът да ви хванат е малък.

#JAILwithME

Е, какво пък ако ви хванат. YOLO, в затвора всички са братя. Ще смениш напълно средата, ще общуваш с различни хора, ще научиш нови неща, ще получиш нови умения. Определено ще пробваш нови неща, независимо дали искаш или не, поне такава е мълвата.

Винаги съм се чудел как на млади хора им се работи в офис. YOLO, ако ти е писнало от бялата спретната кутийката с климатик и две джаги отпред, взимай си бележника от първи клас и отивай да работиш в „Чистотата“. Какво по-отпускащо от среда, в която фрази като „Мерси“, „Би ли ми подал“ и „Може ли“ не съществуват.

Ще си алфа-мъжкар, ще псуваш по улиците в пет часа сутринта и изобщо няма да ти дреме, че в близките блокове хората все още спят. Ще се возиш на гърба на огромен камион из улиците на града, а вятърът и хвърчащите боклуци ще правят нещо изключително с твоята прическа. В това има някаква романтика май?

Ако все пак не искаш да ставаш толкова краен, винаги може да си вземеш куче или да си седиш в къщи да играеш компютърни игри и да пиеш какао, когато ти писне от всичко.

Може и да продължаваш с класическия YOLO-#NALEIMIOSHTE- #NAPRAVODAISHISHETO-живот. Трябва само да имаш предвид, че истински силните вечери налагат третиране с алказелцер и лопедиум. Понякога имаш и тъпа татуировка, за която нямаш обяснение. Всичко друго е аматьорско изпълнение.

ПС 1: Някои от предложенията са истински истории.

ПС 1.2: Татуирането на пияни хора трябва да бъде обявено за престъпление.

Виж историите на звездите, умрели от прекалено много YOLO, a.k.a. свръхдоза.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *