НАШЕ МОМИЧЕ: RUTH KOLEVA

Слушаме Ruth на 18 септември в Пловдив по време на Go Guide & One Architecture Week Opening Concert

0 коментара Сподели:

Диляна Флорентин

Ruth е много наше момиче, което открай време прави музика, която ни докосва. И знаете ли кое й е най-хубавото – не е това, че е откровена до болезнената фаза, не е това, че като пее ти мълчиш не защото така се прави, а защото така го усещаш, най-хубавото на Ruth Koleva е, че е артист, който расте. Защото у нас хората сякаш забравят да растат – по-лесно е да си стоиш в комфортната точка и толкова. Тя расте! Днес си говорим за новите неща около нея, а на 18 септември в Пловдив ще можеш да я слушаш безплатно на брега на Марица, по време на специален Go Guide концерт, на който генерален спонсор е Telus International Europe. С нея са и Bears and Hunters.

Върна се от LA, където записа в студиата на Ред Бул нов албум, разкажи повече за него.
Този албум е наистина една голяма крачка за мен в развитието ми. В него се усещат примеси на трип-хоп, поп, инди рок и соул. Много е различен, но същевременно е логично продължение на това, което съм правила до момента. Сега записваме втората фаза тук, в София, струнни и брас аранжименти с помощта на Владимир Джамбазов. Албумът ще излезе през 2016-а.

Преди време писахме за краудфъндинг кампанията, която направи, как мина тя, оправдаха ли феновете ти очакванията?
Тя все още продължава, докато не завършим напълно албума. Можете да видите как върви на www.ruthkoleva.com

Предстои ти концерт с Карандила, разкажи за проекта с тях? С какво те те спечелиха като музиканти. Свирила си и със Софийската филхармония, къде се  пресичат нещата и какво ги прави различни в най-голяма степен.
Двата проекта са тотално различни, но ги обединява това, че за мен са предизвикателства. Карандила са уникални музиканти, с изключителен, първичен усет към музиката и емоция, която може да се сравни само с най-големите. При тях музиката идва от сърцето, което за мен ги прави невероятни. Концертът ще бъде в Зала 3 на НДК на 5 декември. Ще свирим балкански преработки на едни от най-големите хитове, както и джаз и фънк стандарти.

Каква е оценката ти за музикалната сцена в момента?
4 +. Има какво да се желае, но се усеща промяна.

Кои са младите банди, които те печелят, на кого да обърнем по-специално внимание?
Фен съм на Jeremy?, виждам потенциал и в Bears and Hunters, Ража § Илияна, Мей и DAYO.

Какво слушаш на repeat?
Албума си в момента. Налага се. Като имам момент за себе си, си пускам едно unplugged парче на Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This.

Тагове: Ruth Koleva
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *