PARTY PEOPLE: В SIDNEY СЪС СТОИЛ

Бъдни вечер със сарми vs. бъдни вечер в океана

0 коментара Сподели:

В Сидни слънцето грее по-често, отколкото се скрива, затова по дефолт жителите там са едни от най-щастливите хора на Земята! Като усмихнатия Стоил, който живее в онзи край на света и посреща Коледа на плажа или на борда на яхтата, на която работи. Гмурни се в неговия свят на 3… 2… 1…

Разкажи ни за коледната атмосфера в Сидни?
Вече е украсено навсякъде. Първата година, когато посрещнах Коледа тук, ми беше супер странно. Лято посред зима. Въпреки това местните празнуват Коледа, както при нас с тази разлика, че тук няма Бъдни вечер.

На празника обикновено съм на плажа с приятели, слушаме музика, къпем се в океана и празнуваме цял ден.

Къде ще си в 12 часа на Нова година?
Както добре знаеш, Сидни е един от най-предпочитаните градове за Нова година. Тогава се изсипват над милион туристи, които се скупчват, за да се порадват на зарята, която се случва около култовата опера и по цялото продължение на река Парамата. Има даже такива, които идват няколко дни по-рано на палатки, за да си хванат хубави места. Голяма еуфория е.

Как се забавлявате след това?
Празникът продължава в клубовете. Сред най-актуалните са Ivy, Chinese Laundry, Marquee Sydney, а аз ще съм в Cafe Del Mar, където ще се радваме на началото на 2016-а с Dimitri from Paris.

А усещаш ли разлика в начина, по който се забавляват хората там?

Доста обикалям по клубовете, но държа да подчертая, че партитата в Европа са далеч по-добри. Тук клубовете отварят в 12 на обяд и затварят към 2–3 през нощта, разбира се, изключение прави Нова година.

Последно ходих на Hernan Cattaneo – партито свърши в 8 вечерта. Навън беше още светло…

А какво обикновено си подаряват хората за Коледа?
Разликата е, че някои австралийци забавят подаряването им, защото на 26 декември има Boxing Day. Всичко е супер намалено, а хората стават в 4 часа сутринта, за да пазаруват.

Виж как празнува Николай в Канкун.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *