СТО ГОДИНИ НОВА ГЕНЕРАЦИЯ

Концерт, който ще ни „разкаже“ много спомени и ще ни „нарисува“ нови такива

0 коментара Сподели:

авторски права: Нели Воева

Феновете на ню и дарк уейв музиката ще могат да поемат глътка музикален въздух, защото смятаните за най-смисленото нещо, случило се в българската музика, или поне в жанра, който изповядват, се завръщат на сцената.

Концертът „Нова Генерация завинаги“ ще ги зарадва на 19-ти февруари в столичния клуб Joy Station, а на сцената ще се качат Катя, Мишо, Мони и Крис, които ще изпълнят едни от най-известните парчета на обичаната от всички група. Заедно с тях ще излязат и приятелите им от „Ревю“, „Абсолютно начинаещи“, „Тонодеро“, Kinky Romantic, както и гост музикантите Димитър Василев – Нуфри, Росен Даскалов – Тичъра, Тери, Даката и Насо Русков.

Всички изпълнители, които ще вземат участие в концерта, са свързани с творчеството на „Нова Генерация“ през годините  и ще изпълнят освен авторска музика и много познати парчета. Повечето от тях са част от общество от музиканти и артисти, които са сред основателите на алтернативната музикална сцена в България.Събитието ще бъде открито от The Bedlam Club– интернационална формация с българско участие.

Още от създаването на „Нова Генерация“ в края на 80-те години, групата заема значимо място в музикалния и културен живот с концептуалноста си, творчески потенциал, съвременни идеи и емблематично звучене. Легендарните „Само двама“, „Ледове“, „Скорпионите танцуват сами“, „Студен живот“, „Арлина“, „Страх“, остават завинаги в историята на българската ъндърграунд музика като едни от най-успешните алтернативни хитове, популярни и до днес.

Вдъхновението на групата идва от нейния основател и вокалист Димитър Воев, чийто текстове и музикален стил изпреварват времето си и оказват сериозно влияние в ню уейв звученето в България. Със своя специфичен стил, групата се превръща в емблема на музикалните течения на българската сцена, като представя на феновете си уникална симбиоза от поетична и музикална стилистика, превръщайки формацията в легенда.

През 2003г. музикантите от групата се събират отново и започват да работят активно, съсредоточени върху концертни изяви и нови записи. През 2006г. са избрани за подгряваща група на първия концерт на Depeche Mode у нас.  Горещият прием от хилядите фенове е доказателство за музикалния авторитет на „Нова Генерация“ и съвременното ѝ звучене днес. През 2008г. на първото издание на летния фестивал Spirit of Burgas, групата участва като гост на основната сцена, заедно с артисти като Sisters of Mercy, Bonobo, Kosheen и други. Последният им албум “VIA” излиза през 2009г.

„Нова Генерация завинаги“ със сигурност ще бъде концерт, който ще ни „разкаже“ много спомени и ще ни „нарисува“ нови такива.

Билети за концерта на цена от 15 лв., както и специален пакет (Билет + Backstage Pass) на цена от 50 лв., се предлагат на сайта на ePay.bg и на касите на Easypay в цялата страна. Феновете ще имат възможността да си закупят билети и на входа на Joy Station на цена от  20 лв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *