5 СЪБИТИЯ С ВХОД СВОБОДЕН ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

Или къде да се забавляваме през най-краткия месец

0 коментара Сподели:

Тази година февруари се очертава топъл, така че нямате извинение да си оставате вкъщи. А какво можете да правите в София, без това да засегне семейния бюджет, ви предлагаме тук.

РАЗХОДКИ И СРЕЩИ
За февруари от Creative Walks, за които ви разказахме преди време, са ни подготвили няколко интересни разходки и срещи, а именно  разговори с Трансформатори и архитектите от лозенското студио „Три точки“ за града ни и как да го превърнем в по-добро място за живеене, както и разходка по улица „Иван Асен“ с раздвижените Movelicious.

Ако искате да станете част от техните странствания из София, а и да научите по нещо ново за местата, през които редовно минавате, но не забелязвате, запишете се тук.

ТАНЦИ
Ако от отдавна все отлагате да се запишете на танци и най- накрая да влезете във форма, студио Dance It ви приканва поне да опитате с деня на отворените врати на 7 февруари.

Ще имате възможност да пробвате всички стилове, които предлагат, но се изисква предварително записване, така че не е лошо да побързате: виж тук.

КИНО
За спокойните февруарски вечери любителите на седмото изкуство имат поне няколко възможности.

Испанският културен център ще представи цикъл от филми за следвоенна Испания. В четири последователни среди ще можете да видите “Духът на кошера” (1973, реж.: Виктор Ерисе), “Кошерът” (1982, реж.: Марио Камус), “Черен хляб” (2010, реж.: Аугусти Виляронга) и “Тишина в снега” (2011, реж.: Херардо Ереро). За повече информация тук.

Френският културен институт пък ще ни запознава с творчеството на невероятната Катрин Деньов всеки петък и събота до началото на март.

За студентите и учениците продължава „София филм фест за учащи“ в Дом на киното с филмите „Любов и инженерство“, „Почти нормален“, „Джулай“ и „Аферим“.

ЗДРАВОСЛОВНО
За ползите от здравословното хранене  ще можете да научите в Culture beat на 7 февруари от лекцията „Нова година, ново тяло“. Виж повече инфо тук.

PUB QUIZ
Ако пък искате да съчетаете интелектуалното с алкохолното, може да се пробвате на някой от организираните в София pub quiz-ове, като такъв с вход свободен може да намерите в бар „Бар Дак“ всеки вторник.

Виж още събития през февруари тук.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *