SUMMER UPGRADES: 7 НАЧИНА ДА ДОКАРАШ ЛЯТОТО В ДОМА СИ

Споменахме ли за без пари?

0 коментара Сподели:

Лятото идва, а много вероятно и вече да е започнал отпускарският участък от годината ти. Изскачаме с няколко идеи за-без-пари, с които да започнеш лятото сега. И то у дома.

ДОБАВИ ЦВЯТ

Което през лятото не е никак трудно. Цветовете са навсякъде, а ако ги пуснеш у дома, ще са определящи за настроението ти. Окачи непретенциозни многоцветни картини, свежи цветя (от някоя симпатична баба на улицата), флорални мотиви – рисувани или принтове. Сезонните плодове са другият идеален източник на цвят, който обаче ще се налага да подновяваш периодично. Съчетай зелените ябълки с други зелени детайли и аксесоари, ананасът пък стои перфектно и сам. Добра идея за лятото е и създаването на контраст – освети светлите тонове и затъмни тъмните – така и двете ще изпъкнат.

ОСВЕЖИ ПРОЗОРЦИТЕ

Саксиите с цветя правят дома ти да изглежда привлекателно отвън и отвътре. Смени завесите с нещо ярко едноцветно, шарено и весело или в актуалното райе. Двойно щастие са парчетата плат, с които можеш да замениш пердетата или да „остъклиш“ балкона. Белият плат създава приятно плажно усещане, а и пази от слънцето. Можеш да избереш лека и ефирна материя или нещо плътно и тежко падащо надолу. Вържи по средата или ги остави да се веят романтично – и в двата случая ефектът е уау. 

СВЕТЪТ В РАМКА

За една по-моряшка визия избери географска карта, сложи я в рамка и я закачи на видно място. Евтин и стилен начин да придадеш бохемски привкус на твоето си пространство, от което през лятото всячески се опитваш да избягаш. Любимите ти дестинации са идея за избора на карта, а всеки поглед ще ти напомня да държиш пътешественическия си дух буден целогодишно.

АЛКОХОЛ ЗА КРАСОТА

Любимите ти коктейли заслужават почетно място в лятната ти бърлога. Отдели им добре декориран кът с всичко необходимо за тях, а те ще ти се отблагодарят с изненадващо готин нюанс, който придават на стаята. Това, че е лято, не прави дома ти по-малко яко място за парти.

ИЗКАРАЙ МЕБЕЛИТЕ НАВЪН

Не е нужно да се харчиш за градинско обзавеждане, колкото за втори дом. Има алтернативно решение. Пренеси всекидневната си на терасата, като в зависимост от размера й, можеш да се изтягаш на фотьойл, малък диван или няколко кухненски стола при липса на квадратни метри на открито. В случай че това не работи за твоя дом, палетата винаги са добра идея, а сумата за тях – едноцифрена.

АЛТЕРНАТИВНИ МЕБЕЛИ

Едно от любимите неща на всички са перфектно усещащите в каква поза ти се стои барбарони на плажа. Оазисоподобната обстановка може да си я създадеш и у дома с няколко пуффа, хамак или струпани на земята цветни възглавнички.

НАПРАВИ СИ САМ

Впечатли гостите си, като замениш абажура с… цветя. Въпросният ъпгрейд изисква само няколко изгорели крушки, малко цветя и корда или канап. Има много направи-си-сам идеи как да внесеш градината в стаята по възможно по-оригинален начин. И с риск да повторим точка едно, ще повторим, че където има цвят и въображение, целогодишно е топло.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *