МЕТРО те води по пътя на добрия вкус – от Средиземноморието чак до Азия

Приготви се за вкусно приключение – тръгваме на гастрономическо пътешествие с МЕТРО

0 коментара Сподели:
МЕТРО те води по пътя на добрия вкус – от Средиземноморието чак до далечна Азия

Понякога не ти трябва самолетен билет, за да се озовеш насред Средиземноморието.

Достатъчно е да седнеш на маса, на която ароматите, вкусовете и усещането за внимание към детайлите те карат да забравиш къде си. Именно така МЕТРО ни пренесе в своя „Гастрономически пътеводител“ – инициатива, която събира на едно място изкуството на кулинарията, любовта към добрия вкус и желанието да търсиш нови преживявания.

Всичко започна с една вкусна идея –

МЕТРО събира едни от най-добрите ресторанти в страната и ни води на гастро приключение. Една от спирките в маршрута се оказа Little Sofia – място, което превръща любовта към храната в преживяване.

МЕТРО те води по пътя на добрия вкус – от Средиземноморието чак до далечна Азия

Вечерята в Little Sofia беше малка екскурзия до средиземноморския бряг – от първата хапка до последната троха. Началото беше обещаващо: тапас с хамон, поднесен върху редуциран домат конкасе и поръсен с черна сол елскама и олио дифук,

който буквално отключва апетита за следващото вкусно изкушение.

Последва го глазиран телешки език с манатарки, пушена горчица и чипс от лук – ястие, което съчетава текстури и аромати така ,че да не можеш да решиш кое ти харесва повече. Безсрамно си облизахме пръстите. Продължихме с пресовано телешко с императорски ориз и трюфел сос с манатарки – една чиста гастрономическа елегантност. Богато, но не претенциозно, с онзи трюфелов аромат, който идва като добре премерен комплимент.

МЕТРО те води по пътя на добрия вкус – от Средиземноморието чак до далечна Азия

А после дойде и Италия. Истинската. Ригатони с рагу болонезе и билкови трохи – почеркът на шеф Ангелов, които добавят хрупкав характер към цялата паста нежност. Всяка хапка приканваше към още една чаша вино. Пицата с дърпано телешко, бял трюфел, манатарки и моцарела беше последният пирон в ковчега на всякаква воля и умереност.

Финалът е сладък, както му е редът –

чийз тарт с бял шоколад, пресни ягоди и шамфъстък. Десерт, който се топи бавно и те оставя с онова доволно мълчание, в което всички просто кимат, защото думите са излишни. А точно когато си мислиш, че това е краят, идва комплиментът от кухнята – маслини Манзанила с аншоа и черна сол, полети с зехтин екстра Върджин, и кашу с кимчи, които дават солен, пикантен финал на вечерта. Малък детайл, който те кара да запомниш цялото преживяване. Съгласихме се, че няма да минем без дълга разходка след този пир за сетивата.

МЕТРО те води по пътя на добрия вкус – от Средиземноморието чак до далечна Азия

Всяка чиния беше доказателство, че добрата храна започва с качествените продукти. Хамонът, грана паданото, императорският ориз, моцарелата – всички те идват от МЕТРО, където кулинарното вдъхновение не се намира само по рафтовете, а и в самото ДНК на компанията. С инициативата им „Гастрономически пътеводител“ всеки любител на вкусната храна може да се потопи в света на гастрономията.

Искаш ли и ти да бъдеш част от това пътешествие?

Включи се в кампанията и отрий своето кулинарно приключение! Нужно е само да избереш и посетиш някой от ресторантите в специалния списък ТУК до 20 ноември, да намериш QR кода на място и да се регистрираш, за да участваш в томбола с изненади и подаръци. Така освен с вкусен спомен, може да си тръгнеш и с нещо повече. Следи социалните мрежи на МЕТРО, за да не пропуснеш нови локации и вдъхновения, а дотогава просто си напомняй, че добрият вкус не се намира – той се преживява.

Как МЕТРО развива кулинарната сцена у нас

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.