The RITZ Specialty Coffee – там, където се създава истинският вкус на specialty кафето
Мястото, където занаятът среща иновацията – и се ражда нова вълна на кафето
Преди да стигнеш до любимата си кафе напитка, има място, където започва всичко – с внимание, знания и страст. В свят, в който всичко е на бързи обороти, има и хора, които отказват да се примирят.
Един от тях е Емил Риц – основател и собственик на фабриката The RITZ Specialty Coffee.
Тя не е просто пекарна. Тя е тяхното сърце, което бие в ритъма на най-добрите кафени зърна от над 42 точки по света. От ексклузивната колекция 90+ панамски кафета до богато разнообразие от specialty кафе от целия вкусов спектър – шоколадови, плодови, флорални и смесени нотки, тук се събират вкусовете на планетата в перфектен ритъм. Историята на пекарната на The RITZ Specialty Coffee започва в далечната 2008 г., но чак сега – с откриването на физическото им пространство, хората започват да откриват онова, което изграждат от години – една от най-добрите пекарни за спешълти кафе в България.

Тук работят с PROBAT – пекарни с чугунени барабани, които гарантират максимална термична стабилност и равномерно изпичане. Това е златният стандарт в света на професионалното кафе – неслучайно избран от най-добрите.
Зад машините стоят хора с дългогодишен опит
и страст към занаятa – умели пекари, които знаят, че всяко кафе има своя точка на съвършенство, което The RITZ достигат всеки път. Фабриката им съчетава индустриален чар и винтидж естетика. Тя е отворена за гости, които искат да надникнат зад кулисите – да видят пекарните в действие, да се насладят на аромата на прясно изпечени зърна и да преоткрият света на специалното кафе с интересни семинари.

И защото тук вярват в иновациите, след една година опити, на пазара пускат първото българско ферментирало кафе. Трансформирано до съвършенство, ферментирано с гъба Коджи лично от Антон Васев от ресторант Cosmos – един от най-добрите ферментатори в света. Това неповторимо кафе беше оценено от двукратния световен шампион в World Cup Tasters Championship и Q grader – Габриел Сеспедес с цели 87 точки, което е истински пробив и гордост.
С това постижение фабриката на The RITZ Specialty Coffee дава начало на четвъртата вълна на кафето!
The RITZ Specialty Coffee пекат както под техния бранд, така и за много други – защото знаят, че доброто кафе трябва да се споделя. Но това, което никога не отстъпват е качеството. Всеки бранд, който идва при тях, получава не просто услуга, а партньорство с отношение. Във фабриката на The RITZ Specialty Coffee не само пекат кафе. Те разказват истории, зърно по зърно.
бул. „Цар Освободител“ 12А, ул. „6 септември“ 1
089 984 7050
www.theritzcoffee.com
Местата за спешълти кафе в София, където всяка чаша е малко пътешествие
Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.



















