Кулинарните академии и курсове в София, където се готви с вдъхновение
Chef Skills: Октомври носи аромата на нови начала – избери кулинарен курс или уъркшоп и превърни готвенето в истинско изкуство

Въздухът ухае на есен, на печени ябълки и на нови начала.
Сега е онова време на годината, в което искаме да спрем за миг, да се приютим в топлината на кухнята и да си припомним колко вълшебно е да създаваш нещо с ръцете си. Защото готвенето никога не е просто една рецепта – то е усещане, въображение и вкус, който носи характер. Независимо дали тепърва откриваш радостта от замесеното тесто и ароматния хляб, или вече си се влюбил в ритъма на ножа по дъската,
в София има места, които ще те вдъхновят да се потопиш още по-дълбоко в кулинарното изкуство.
Академии и курсове, в които знанието се поднася с щипка страст, и уъркшопи, които превръщат храната в преживяване. Приготви се да влезеш в свят, където се пече с любов, учи се с вкус и готвенето е начин да изразиш себе си.
Академия „Изпечи с любов“

В „Изпечи с любов“ брашното е магия, а ароматът на току-що приготвен хляб е езикът, който всички разбират. Това е място, където се учиш не просто да замесваш тесто, а да влагаш в него характер и страст. Курсовете са подходящи както за начинаещи в занаята, така и за тези, които мечтаят да отворят собствена пекарна.
От занаятчийски хляб с квас и арт питки до багети, кифли,
кроасани и изкушаващи сладкиши – всеки урок е празник на сетивата. Атмосферата е топла и приятелска, а преподавателят е истински вдъхновител, който превръща всяко замесване в малко тържество. Академията предлага и тематични уъркшопи за семейства и компании, които искат да преживеят различен тиймбилдинг с вкус на топъл хляб. Тук наистина печеш с любов и си тръгваш не само с удовлетворението от добре свършената работа, а и с умения, които остават за цял живот.
ул. „Павлина Унуфриева“ 4
www.sofiamel.bg/academy
Кулинарна академия HRC

Кулинарна академия HRC е отправната точка за всеки, който иска да изгради кариера в гастрономията. Обучението е изцяло практически ориентирано – от усвояване на готварски техники и работа с премиум продукти, до ресторантски мениджмънт и управление на екип.
В ресторант Talents студентите реализират реални събития –
брънчове, тематични вечери и дегустационни менюта, с които развиват своите умения и креативност. Международните стажове в Европа и САЩ пък дават възможност още по време на следването да се натрупа опит в най-добрите кухни по света! За любителите и ентусиастите HRC предлага уикенд курсове и кулинарни работилници, които представляват наистина вдъхновяваща среща с изкуството на храната. Да, в HRC се създават професионалисти, които готвят бъдещето си.
бул. „Цар Борис III“ 59
088 770 0506
www.hrcacademy.com
МЕТРО Академия

В кухнята на МЕТРО Академия не просто се готви – тук опитът и вдъхновението се обединяват в силен кулинарен екип. Трима шеф-готвачи с впечатляващи биографии превръщат залата в лаборатория за нови вкусове и идеи. Шеф Владимир Петков е майстор на експеримента, който гледа на кухнята като сцена. Шеф Ивайло Рангелов е истинска енциклопедия на гастрономията с 28+ години опит, работил в легендарни кухни и поддържащ баланс между традиция и иновация. Шеф Ленко Нинов е организатор и консултант, който вдъхновява екипите със съчетание от висок стандарт и креативен подход.
Академията е място за професионални обучения, консултации
и разработване на менюта, а за ресторантьори е доверен партньор с актуален HoReCa каталог и практични решения за бизнеса. Тук храната се превръща в изкуство, а кулинарното майсторство – в кауза.
бул. „Цариградско шосе“ 90 (до METRO София 1)
02 9762 498
Местата, които те карат да се влюбиш в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци
Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.